Aanbrengen bodemisolatie

Veel gestelde vragen over isolatie
15th March 2018
Weg met tocht in huis!
22nd March 2018
Laat alles zien

Aanbrengen bodemisolatie

Vandaag hebben we een kijkje genomen bij onze collega’s tijdens het isoleren van de kruipruimte doormiddel van het aanbrengen van bodemisolatie.

Bodemisolatie is een isolatiemaatregel welk vanuit de kruipruimte wordt uitgevoerd. Bij een lage kruipruimte, waar geen vloerisolatie mogelijk is, behoort bodemisolatie vaak wel tot de mogelijkheden.

Bodemisolatie zorgt, net als alle andere isolatie maatregelen, voor een warmere begane grondvloer, een droge- en gezonde kruipruimte en hierdoor voor een lagere energierekening. Maar heeft daarnaast ook nog veel meer andere voordelen!

Een kijkje bij onze collega’s tijdens aanbrengen bodemisolatie

Bij aankomst op de locatie is onze vrachtwagen niet te missen. De tank staat al omhoog en mijn collega’s zijn al druk bezig met het gereed maken van de kruipruimte voor het isoleren.

Boren/hakken doorgang in fundering

Bij deze klus moest er namelijk eerst een doorgang gemaakt worden in de fundering zodat de gehele kruipruimte geïsoleerd kon worden. In sommige gevallen is het mogelijk dat de kruipruimte bestaat uit verschillende afgesloten compartimenten of dat één van de kruipluiken niet meer beschikbaar is. Hierdoor is het mogelijk dat er een gat geboord moet worden zodat de ruimte alsnog naar wensen kan worden geïsoleerd.

___________________________________________________________
TIP! Heb je een offerte ontvangen en staan hierop geen kosten benoemd van het boren/ hakken van een doorgang, maar is dit wel noodzakelijk? Houd dan rekening met het feit dat deze kosten wellicht later aan je doorbelast kunnen worden.
________________________________________________________________

Tijdens de boorwerkzaamheden in de kruipruimte houdt één van de collega’s mangatwacht. Dit is belangrijk zodat je in contact kan blijven met de collega welk zich onder de vloer bevindt, in de tussentijd worden ook de slangen aangesloten zodat de werkzaamheden na het afronden van de boorwerkzaamheden snel kunnen starten.

Het isoleren van de kruipruimte

De voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond en de kruipruimte is klaar om voorzien te worden van bodemisolatie. Voor het isoleren van deze kruipruimte is gekozen om gebruik te maken van het product HR bodemisolatie parels van onze vaste leverancier Neopixels. 

Wil je meer weten over deze leverancier en hun producten? Houd dan onze website in de gaten, binnenkort vertellen wij je graag veel meer hierover!

Tijdens het isoleren van de kruipruimte houden de collega’s elkaar nauwlettend in de gaten, daarnaast wordt de druk van de tank en de slang door de collega bij het kruipluik ook in de gaten gehouden. Een belangrijke en verantwoordelijke job, want je collega in de kruipruimte is 100% afhankelijk van jou.

De kruipruimte van deze woning was droog en veroorzaakte geen verzakking van het straatwerk rondom de gevel. Deze kruipruimte is dan ook alleen geïsoleerd om het wooncomfort te verhogen en te besparen op de energierekening . Een ‘ongezonde’ kruipruimte kan zorgen voor problemen zoals;

Afronden werkzaamheden

De werkzaamheden zijn bijna afgerond en dat betekent dat de collega, welk zich onder de vloer bevindt, langzaam richting het kruipluik komt. De laatste lading HR Bodemisolatie parels worden in de kruipruimte gespoten, en de druk wordt weer van de tank gehaald.

Na de werkzaamheden is het een kwestie van opruimen en de woning netjes achter laten, voor dat onze collega’s verder kunnen naar de volgende klus.

Comments are closed.