Alles op een rijtje

Kennis maken met onze leverancier PIF Isolatie
28th June 2018
Vakantiegeld gekregen? Stop het in je woning!
3rd August 2018
Laat alles zien

Alles op een rijtje

Of het nu gaat om spouw, vloer, bodem of dakisolatie bij SCHOTGROEP Isolatie ben je aan het juiste adres. Met een compact team van 10 medewerkers gaan wij dagelijks op zoek naar de beste oplossing.

Isolatie

Het isoleren van de woning kan op verschillende manieren namelijk;

Het na- isoleren van de woning brengt enorm veel voordelen met zich mee, hierbij kan je denken aan een lagere energierekening, een hoger wooncomfort, ene beperking van het geluidsoverlast en een groener energielabel.

Wanneer je nadenkt over het na- isoleren van de woning is het noodzakelijk het bouwjaar van de woning in je achterhoofd te houden. Door de verschillende manieren van na –isolatie kan het zomaar zijn dat de ene maatregel net iets beter bij de woning past dan de ander. Vraag daarom altijd om een advies gesprek op maat.

Belangrijk om te weten, de RC- waarde

Je wilt gaan genieten van de voordelen die woning isolatie met zich meebrengt, slim! Nu ga je niet alleen een comfortabelere woning creëren maar ook nog eens besparen op de energiekosten. Bij het isoleren van de woning is het belangrijk te kiezen voor een goed isolerend product, maar hoe weet je nu welk product goed isoleert? Dat kun je uit de RC- waarde halen. De RC- waarde vertelt je namelijk hoe goed het product isoleert. Over de technische aspecten van de RC- waarde wil ik je graag doorverwijzen naar deze pagina.

Energielabel

Naast het besparen op de energierekening en het verhogen van het wooncomfort zorgt goede isolatie ook voor een groener energielabel. Een groen energielabel toont aan hoe energiezuinig de woning is. Wanneer je de woning wilt verkopen kan een groen energielabel zelfs zorgen voor een hogere verkoopprijs.

Diverse maatregelen

Wanneer je de tochtstrippen en de andere kleine isolatie maatregelen al hebt getroffen is het tijd voor zwaarder geschut namelijk het isoleren van de spouwmuur, vloer- bodem of het dak.

Het isoleren van de spouwmuur zorgt namelijk voor een verlaging van de energierekening en zorgt voor een beter wooncomfort. Dit omdat de kou of juist warmte van buiten minder makkelijk de woning in trekt. Zo geniet je van de winter van een heerlijk warme woning en in de zomer van een heerlijk koele woning. Niets voor niets is de slogan van spouwmuurisolatie dan ook

‘Warm in de winter, koel in de zomer’

Het isoleren van de dak is de topper onder de isolatie maatregelen. 30% van de gestookte warmte verdwijnt namelijk door het dak heen naar buiten, en dat kost een hoop geld. Wil je niet meer voor de vogeltjes stoken maar de warmte heerlijk in huis houden? Kies dan voor dakisolatie. De kosten van de installatie zijn in vergelijking met de andere maatregelen wel wat hoog, maar dit verdient zich in een zeer korte periode dubbel en dwars terug.

Het isoleren van de kruipruimte kan op twee verschillende manieren namelijk door vloerisolatie of bodemisolatie. Wanneer je last hebt van muggen, vocht- en weerplekken in de woning dan kunnen deze problemen zomaar voort komen uit de kruipruimte.

SCHOTGROEP isolatie installeert binnen een dag vloerisolatie. Door ons verschillende aanbod in producten is het mogelijk via SCHOTGROEP te kiezen voor de isolatie die het beste bij u past. Voor vloerisolatie kan er gekozen worden tussen de producten PIF isolatiefolie of het Neopixels vloerisolatiesysteem. Bij beide isolatieproducten is er toegang tot de kruipruimte nodig, en een minimale werkhoogte van zo’n 50cm. Omdat vloerisolatie enorm veel voordelen met zich meebrengt, zoals heerlijk warme voeten door het 3 tot 4 graden temperatuurverschil op de leefvloer.


SCHOTGROEP Isolatie kan uw woning voorzien van bodemisolatie, de perfecte oplossing wanneer vloerisolatie om welke reden dan ook niet mogelijk is.  Door het aanbrengen van bodemisolatie zorgt u voor een droge, gezonde kruipruimte en voorkom je problemen zoals kou, en vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Voor het aanbrengen van bodemisolatie maken wij graag gebruik van het product welke het beste bij de woning past.

Comments are closed.