Alles over Bodemisolatie

De Slim Verbouwen Beurs
21st November 2017
Thermografisch onderzoek
30th November 2017
Laat alles zien

Alles over Bodemisolatie

SCHOTGROEP is marktleider als het gaat om bodemisolatie. Door de jaren lange ervaring in de kruipruimte weten wij wat nodig is om het probleem in de kruipruimte snel, en op de juiste manier op te lossen.

Bodemisolatie kan binnen een halve dag worden uitgevoerd en dat merkt u niet alleen in de portemonnee maar daardoor kunt u ook snel genieten van de voordelen die bodemisolatie met zich meebrengt.

Bodemisolatie in zijn algemeen


Bodemisolatie is de maatregel, die 9 van de 10 keer, wordt uitgevoerd wanneer vloerisolatie geen optie is. Voor het aanbrengen van vloerisolatie is namelijk een minimale werkruimte nodig, en in sommige gevallen is deze hoogte simpelweg niet aanwezig.

Alle voordelen van Bodemisolatie op een rijtje

  • Kan gemakkelijk toegepast worden in een ondiepe kruipruimte;
  • Positief voor het energielabel van de woning;
  • Creëren van een droge, vocht- en schimmelvrije kruipruimte;
  • Verhoging van het wooncomfort in de woning;
  • Voorkomt hout- en betonrot in balken en vloeren;
  • Gaat het roesten van leidingen tegen.

Bodemisolatie zorgt dus voor een gezonde kruipruimte. En net als vloerisolatie zal bodemisolatie ook comfortverhogend zijn.  Mocht vloerisolatie in uw situatie dus geen optie zijn dan is het aanbrengen van bodemisolatie zeker de moeite waard om te overwegen. 

Wie, wat en waar


Bodemisolatie kan door ons snel en op de juiste manier worden aangebracht. SCHOTGROEP heeft een selectie gemaakt van de beste producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, en voor bodemisolatie maken wij gebruik van de EPS parels van onze leverancier Neopixels.

De EPS parels van Neopixels zijn perfect voor bodemisolatie omdat ze door de ovale vorm en het grafiet laagje zorgen, zelfs met een dunne laag product, voor een hoge isolatie waarde. Met een laag van 175 mm behaalt deze EPS parel namelijk al een RBF waarde van 3.82. Daarnaast nemen de EPS parels door de gesloten cellen geen vocht op.

De EPS parels worden verblazen op de bodem van de kruipruimte. Bij het aanbrengen van het product wordt er altijd rekening gehouden met de toekomstige bereikbaarheid van de kruipruimte. Mochten er in de toekomst bijvoorbeeld problemen voordoen met de leidingen of het riool dan zal de EPS parel minder tot hinder zijn dan andere gelijksoortige producten.

Ophogen en isoleren, 2 vliegen in 1 klap!


Is de kruipruimte naast koud en vochtig ook verzakt dan zal SCHOTGROEP zowel zand als de EPS parel gebruiken om de kruipruimte weer spic en span te krijgen. Dit omdat het zand zorgt voor de ophoging van de kruipruimte en de EPS parels zorgen voor de isolerende werking.

Als de kruipruimte in de woning verzakt is kunnen er verschillende vervelende problemen ontstaan in de kruipruimte zoals;

  • verzakking van het straatwerk langs de gevel,
  • Het afbreken van leidingen en rioleringsbuizen
  • Waterstand in de kruipruimte
  • Muggen en ongedierte

Om bovenstaande problemen te voorkomen verblazen we als eerste de benodigde laag zand over de huidige bodem zodat de kruipruimte op niveau komt te liggen. Wanneer de kruipruimte op niveau is gebracht verblazen wij EPS parels over de laag zand heen. Dit zodat u naast het voorkomen van bovenstaande problemen ook kan genieten van de voordelen die bodemisolatie met zich mee brengt.

Meer informatie


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van bodemisolatie ? Neem contact op met één van onze adviseurs via 078-677 70 25 of stuur ons een mail, wij sturen u graag een informatiepakket toe!

Uiteraard is er over bodemisolatie nog veel meer informatie te vinden op onze website. Bekijk hiervoor deze pagina.

Comments are closed.