Alles wat u moet weten over vloerisolatie

SCHOTGROEP isoleert Nieuw-Lekkerland
13th October 2017
Ventilatie is 100% essentieel
26th October 2017
Laat alles zien

Alles wat u moet weten over vloerisolatie

Vloerisolatie is dé isolatie maatregel voor het creëren van een comfortabel warme begane grondvloer. De oorzaak van een koude begane grondvloer komt in 90% van de gevallen vanuit de kruipruimte.  En helaas werkt het hoger zetten van de kachel niet voor het creëren van een warme vloer. Wilt u af van de koude vloer, dan is het aanbrengen van vloerisolatie de oplossing!


Wie, wat, waar


Vloerisolatie is dé isolatie maatregel die ervoor zorgt dat de oorzaak van koude voeten wordt aangepakt. Het isolerende materiaal zorgt er namelijk voor dat de koude lucht en het aanwezige vocht vanuit de kruipruimte de woning niet meer kan in trekken.  Vloerisolatie is naast het verhogen van het wooncomfort ook goed voor een flinke besparing op de energierekening.

Boven- en ondergronds isoleren
Vloerisolatie kan op 2 verschillende manieren worden aangebracht, boven- en ondergronds.  De ondergrondse methode is de methode die wordt uitgevoerd vanuit de kruipruimte. Hierbij wordt het isolatie materiaal direct tegen de onderzijde van de begane grondvloer gemonteerd en dat zorgt voor de enorm goede werking.  Naast de goede werking is de ondergrondse methode voor alle partijen makkelijke en snelle methode om uit te voeren. 

De bovengrondse methode is een methode die een grote verbouwing met zich meebrengt. Het tapijt of de aangebrachte vloer moet namelijk verwijderd worden.  Er kunnen dan isolatieplaten worden aangebracht, daaroverheen kan weer een draagvloer worden aangebracht.  De nadeel van dit systeem is niet alleen de grote verbouwing maar ook dat de vloer 5 tot 10 centimeter verhoogd zal worden waardoor ook plinten, deuren en kozijnen aangepast moeten worden.

Onze vloerisolatie producten;  Neopixels, PIF en ISOBOOSTER
SCHOTGROEP isolatie installeert de vloerisolatie ondergronds  en dit doen wij met drie verschillende producten. Één hiervan is het 
Neopixels vloerisolatie systeem,  dit systeem bestaat uit 3 stappen;

Stap 1: Het aanbrengen van matrasfolie
Stap 2: De matrasfolie onder de vloer wordt gevuld met EPS- parels
Stap 3: Besparen. U begint direct met besparen

De andere twee producten waarmee SCHOTGROEP werkt zijn PIF isolatiefolie en ISOBOOSTER vloerisolatie, beide systemen hebben een innovatief isolatiefolie ontwikkeld welke bestaan uit lagen lucht en aluminium folie.

Kosten en besparing


De kosten van het aanbrengen van vloerisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. De voornaamste factoren zijn;

  • De huidige situatie,
  • De woningoppervlakte
  • Het gekozen product

Voor een gemiddelde woning kost vloerisolatie rond de 1800 euro. De besparing die je doet op de energierekening is 200 euro per jaar.  Hiermee ligt de terugverdientijd ligt gemiddeld op 9 jaar. De exacte terugverdientijd en besparing ligt aan het stookgedrag van de bewoner. 

Vloerisolatie of bodemisolatie


Naast de isolatie maatregel vloerisolatie bestaat er ook bodemisolatie. Beide maatregelen zorgen voor een besparing op de energierekening maar werken qua comfort verhoging niet het zelfde.

Bodemisolatie is de maatregel die wordt toegepast wanneer de kruipruimte te ondiep is om vloerisolatie aan te brengen. Bij Bodemisolatie wordt er een laag isolerend materiaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Hierdoor is er wel degelijk minder warmte verlies, wat zorg voor een besparing. Omdat er tussen de begane grondvloer en het isolatie materiaal zich nog steeds koude lucht bevindt zorgt dit ervoor dat de comfort verhogende eigenschap minder is als die van vloerisolatie.

Meer informatie

  • Kies een vloerisolatie met een minimale RC- waarde van 3,5. Bij een lagere waarde loopt u een behoorlijke besparing en extra comfort mis!
  • Kijk op de pagina bodemisolatie voor meer informatie over deze isolatie maatregel

Comments are closed.