Bewonersavond Componistenwijk Numansdorp

Vlog #3 Spouwmuurisolatie
29th May 2018
Vlog #4 Bodemisolatie
7th June 2018
Laat alles zien

Bewonersavond Componistenwijk Numansdorp

Op dinsdagavond 5 juni a.s. zal er een bewonersavond plaatsvinden voor de inwoners van de Componistenwijk in Numansdorp. Tijdens de bewonersavond wordt er informatie gegeven over de voordelen van energiebesparing, welke maatregelen je kunt treffen als woning eigenaar en de inkoopvoordelen van deze actie in samenwerking met SCHOTGROEP Isolatie.


Energie besparen

Het besparen van energie is belangrijk niet alleen voor een beter milieu maar ook voor een lagere energierekening. Energiebesparen kan via kleine aanpassingen in het dagelijkse leven zoals;

  • Korter en/ of minder warm douchen
  • Schakel lampen uit in kamers die niet worden gebruikt
  • Zorg voor voldoende ventilatie. Schone, droge lucht verwarmt sneller.
  • Houd bij warme dagen de zon uit huis.

Naast de kleine aanpassingen zijn er uiteraard ook grotere aanpassingen die zorgen voor een energiebesparing. Hierbij kan je denken aan;

  • Het laten isoleren van de woning
  • Het laten plaatsen van zonnepanelen
  • Het laten plaatsen van isolerend glas en kozijnen


De bewonersavond

Juist omdat er zoveel verschillende maatregelen zijn om te besparen op de energierekening en het milieu een handje te helpen vinden wij het belangrijk dat je vragen kunt stellen aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verduurzamen van de woning.

Tijdens de bewonersavond wordt er dan ook informatie gegeven over verschillende onderwerpen en is daarnaast tevens de mogelijkheid vragen te stellen en in contact te komen met de gespecialiseerde bedrijven.

 

Collectieve voordeel

Tijdens de actie, Componistenwijk in Numansdorp, geldt er het collectieve inkoopvoordeel. Door het inkoopvoordeel is het mogelijk voor een minder hoog investeringsbedrag de woning te verduurzamen. Voor het aanmelden voor deze deelname kan je terecht op de bewonersavond of op de website www.regionaalenergieloket.nl/cromstrijen.

 Praktische informatie

Op de bewonersavond van donderdagavond 5 juni a.s. ben je van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis Cromstrijen. De avond wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket, Gemeente Cromstrijen en SCHOTGROEP.

Comments are closed.