BODEMISOLATIE

Het isoleren van de kruipruimte kan op 2 manieren. Namelijk bodemisolatie en vloerisolatie. De bodemisolatie variant is de minst sterk isolerende versie, desalniettemin is het soms de enige versie die toegepast kan worden. Er zijn 2 situaties die ervoor zorgen dat bodemisolatie de enige versie is van kruipruimte isolatie. Namelijk:
• Uw kruipruimte is te ondiep om vloerisolatie toe te passen. Er is namelijk minimaal 50 centimeter kruipruimtehoogte benodigd om vloerisolatie toe te passen.
• De kruipruimte kampt met vochtproblemen. Bodemisolatie is namelijk een perfect product om vochtproblemen te verhelpen.
Wanneer u last heeft van een vochtige begane grond vloer of woning, dan zou het zomaar kunnen zijn dat deze problemen afkomstig zijn van uit de kruipruimte. Wanneer de kruipruimte erg nat is kan het vocht vanuit deze ruimte de woning in trekken. Vaak gaat dit gepaard met een muffe lucht en een vochtig klimaat in de woonkamer.
Wanneer u kiest voor bodemisolatie weer je het vocht uit de woning en verbetert u het leefklimaat en uw gezondheid. Het toepassen van bodemisolatie zorgt ervoor dat het klimaat droog wordt in de kruipruimte, ook zal de temperatuur stijgen wat een warmere vloer zal opleveren. Al met al is bodemisolatie een toepassing dat veelal gebruikt wordt voor het verhelpen van vochtproblemen of het isoleren van een ondiepe kruipruimte.
Naast bodemisolatie is er ook de isolatie maatregel vloerisolatie, lees op (deze pagina) alles over deze isolatiemaatregel.

Voordelen van bodemisolatie

Bodemisolatie zorgt ervoor dat de verdamping vanuit de bodem stopt en er weer een gezond klimaat ontstaat in de kruipruimte. Het gezonde klimaat zorgt ervoor dat er minder warmte verlies optreed, en u geniet van een warmere begane grond vloer. Bodemisolatie is dé oplossing tegen vochtproblemen en een koude begane grondvloer.
Voordelen op een rij
– Bodemisolatie is toepasbaar in zeer ondiepe ruimtes.
– Positief voor het (LINK NAAR energielabel) van uw woning.
– Beter geïsoleerde kruipruimte wat zorgt voor een besparing op de energiekosten.
– Verhelpt ongezonde, vervelende vocht- en schimmelproblemen in de woning
– Bodemisolatie is binnen een halve dag aangebracht.
– Voorkomt hout- of betonrot in balken en vloeren.

Hoe werkt bodemisolatie

Bodemisolatie is makkelijk te installeren en zorgt direct voor een hoop voordelen. Via het kruipluik, vaak gelegen bij de voor- of achterdeur van uw woning, brengen onze collega’s door middel van luchtdruk isolatie materiaal aan in de kruipruimte. Hoe hoog de laag isolatie materiaal is, is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde.

Al ruim 60 jaar ervaring met bodemisolatie!

Schotgroep Isolatie heeft ruim 60 jaar ervaring in het aanbrengen van bodemisolatie in kruipruimtes. De meest vochtige kruipruimtes worden professioneel, efficiënt en snel aangepakt. Door de jarenlange ervaring weten wij precies welk isolatiemateriaal het best kan worden toegepast.
Via (deze pagina) kunt u geheel digitaal een vrijblijvende offerte aanvragen. Wilt u een afspraak inplannen, voor een vrijblijvende inspectie, met één van onze isolatie specialisten dan kunt u contact met ons opnemen via 078-677 70 29. Wij komen graag bij u langs!

Summary
Review Date
Reviewed Item
bodemisolatie
Author Rating
51star1star1star1star1star