DAKISOLATIE

 

Dakisolatie

Dakisolatie is belangrijk omdat warme lucht stijgt, daarom verliest een huis zonder dakisolatie veel warmte. Ongeveer dertig procent van de warmte zal via een niet geïsoleerd dak verloren gaan. De kosten voor het isoleren van een dak hangt af van de constructie van uw huis en de manier waarop u uw dak wil isoleren. Wij kunnen u aan de hand van uw situatie wel een indicatie geven van de eventuele investering.

Warmteverlies wordt tegengegaan door dakisolatie omdat deze vanuit nature opstijgt. U bespaart fiks op energierekening door het dak met isolatiemateriaal te bedekken. Wanneer u van plan bent uw dak te isoleren zijn er verschillende manieren denkbaar. U kunt denken aan de binnen- en buitenzijde van een schuin dak, een plat dak of de zoldervloer.

Dakisolatie bij een schuin dak

Door de buitenzijde van het dak te isoleren zal de hele dakconstructie beschermd zijn tegen vocht en kou. Denk er wel aan dat het te gebruiken isolatiemateriaal een goed isolatievermogen heeft. Bij een schuin dak kan zowel aan de binnen- als buitenkant geïsoleerd worden.

Dakisolatie bij een plat dak

U kunt een plat dak op drie verschillende manieren isoleren. De binnenzijde van de dakconstructie kan worden bekleed met isolatiemateriaal. Maar u zou ook kunnen kiezen voor het plaatsen van de isolatie op de constructie zelf, na het plaatsen wordt het isolatiemateriaal dan afgedekt met dakbedekking. Voornamelijk bij dakterrassen kan er isolatiemateriaal op de dakbedekking gelegd worden, omdat er veel op gelopen wordt.

Isoleren van de zoldervloer

Het isoleren van de zoldervloer wordt voornamelijk toegepast als de zolder niet wordt gebruikt. Wel als opslag, maar niet om er tijd door te brengen. Omdat bij het isoleren van de zoldervloer, de zolder niet verwarmd wordt.
Schotgroep isolatie past PIF isolatiefolie toe voor het isoleren van uw dak. Dit is een compacte, maar sterke isolatiefolie met een hoge isolatiewaarde (RC-waarde). Los van dakisolatie zijn er uiteraard nog meerdere vormen van isolatie voor uw huis. Lees hier alles over muurisolatie.

MEER INFORMATIE?
NEEM CONTACT OP

Summary
Review Date
Reviewed Item
dakisolatie
Author Rating
51star1star1star1star1star