Dé oplossing tegen muggen: Kruipruimte isolatie!

Betonrot, beter voorkomen dan genezen!
18th January 2018
Verwijderen oude spouwmuurisolatie
22nd January 2018
Laat alles zien

Dé oplossing tegen muggen: Kruipruimte isolatie!

Overlast van muggen is één van de problemen die wij vaak horen bij een ongeïsoleerde kruipruimte. Een vochtige kruipruimte is het ideale huisje voor muggen maar gelukkig is er een mogelijkheid hier vanaf te komen.  Naast het verhelpen van het probleem met de muggen biedt kruipruimte isolatie nog veel meer voordelen, als je het ons vraagt is kruipruimte isolatie een absolute win- winsituatie!

Gaatjes, kieren en naden


Muggen kunnen zich een weg banen door de kleinste gaatjes, kiertjes en andere openingen. Op deze manier is de weg vanuit de kruipruimte de woning in dan ook geen grote opgave voor de mug. Zodra de muggen de woning in trekken begint de overlast, de muggen houden je wakker en als je dan eindelijk in slaap gevallen bent,  blijk je ‘s ochtends geheel ‘lek geprikt’  te zijn.  Nog niet gesproken over de vervelende jeuk en rode bulten die deze beestjes achterlaten…

Waarom is een vochtige ruimte ideaal voor de mug?


Muggen leggen het liefste hun eitjes in water. Iedere vochtige plek in de woning kan hierdoor voor de mug als een ‘thuis’ beschouwd worden. De kruipruimte staat in contact met de grond en in grond is, vooral in bepaalde delen van Nederland, behoorlijk wat grondwater aanwezig. Voor de mug zijn deze kruipruimtes dé ideale plek om zich voort te planten. De larven groeien namelijk sneller in een vochtige omgeving waardoor ze eerder kunnen uitvliegen. Helaas voor ons wordt hierdoor het overlast alleen maar groter!

Dé oplossing, kruipruimte isolatie!


Nu we weten dat muggen houden van een vochtige ruimte en  9/10 keer  vanuit de kruipruimte komen is het tijd voor de oplossing. Voor het verhelpen van dit probleem is het laten instaleren van vloer- of bodemisolatie een perfecte oplossing. SCHOTGROEP Isolatie heeft ervaringen met het verhelpen van deze problemen en het aanbrengen van de benodigde isolatie.

Wat doet kruipruimte isolatie dan precies? Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat de kruipruimte gezond en vochtvrij wordt. Het vocht vanuit de kruipruimte verdwijnt en de muggen zullen een ander onderkomen gaan zoeken omdat de kruipruimte hen ‘te droog’ zal gaan worden.  Naast het verhelpen van het muggenprobleem heeft isolatie nog een aantal andere voordelen namelijk;

  • Besparing op de energierekening;
  • Een positief effect op het energielabel van de woning (dit kan zorgen voor snellere verkoop);
  • Voorkomt beton- en houtrot;
  • Verhoogt het comfort in de woning;
  • Voorkomt schimmel en vocht in de woning;

Volledig na- geïsoleerde woning


Wil je niet alleen je kruipruimte isoleren maar ben je ook geïnteresseerd in de andere isolatie mogelijkheden? Dan ben je bij SCHOTGROEP Isolatie aan het juiste adres. Naast kruipruimte isolatie bieden wij ook andere isolatiemaatregelen aan zoals spouwmuur- en dakisolatie. Spouwmuurisolatie zorgt voor een warme woning in de winter en een koele woning in de zomer. De isolatie zorgt ervoor dat de invloeden van buitenaf minder snel de woning intrekken. Dakisolatie kan gezien worden als de toppers onder de isolatiemaatregelen, warme lucht stijgt op en dit zorgt ervoor dat bijna 40% van de gestookte warmte verloren gaat door het dak.

Wil je het energieslurpende probleem van je woning aanpakken? Neem dan direct contact op met één van onze isolatie specialisten voor advies op maat!

Comments are closed.