De oud vertrouwde CV- ketel lijkt te verdwijnen

Weg met tocht in huis!
22nd March 2018
Kennis maken met onze leverancier Neopixels
29th March 2018
Laat alles zien

De oud vertrouwde CV- ketel lijkt te verdwijnen

Na de stimulatie, door de overheid, voor het laten installeren van woning isolatie zijn nu een groot aantal organisaties van mening dat de oud vertrouwde CV- ketel moet verdwijnen, en snel ook!

Wat betekent dit voor jou als woningeigenaar, wij vertellen je er graag meer over.

Het alternatief


Als het aan de organisaties zoals Gasunie, Essent en bijvoorbeeld Greenpeace ligt kunnen woningeigenaren de CV- ketel vanaf 2021 alleen nog maar vervangen door een groener alternatief. Hierbij moet gedacht worden aan een waterpomp of hybride cv- systeem.

Helaas betekent dit voor woningeigenaren dat vanaf 2021 de verwarming van woningen veel duurder wordt. Het alternatief is in gebruik dan wellicht duurzamer maar in aanschaf een behoorlijk stuk duurder.

Een cv- ketel kost €2.000,00, waar een warmtepomp al snel €9.000,00 euro kost, kies je voor een hybride cv- systeem dan kost dit rond de 6.000,00 euro. Behoorlijke bedragen als je het ons vraagt, maar ben je verplicht om de cv- ketel te vervangen?

Niet direct, het plan is er nog niet geheel doorheen maar grote kans dat wanneer je na 2021 opzoek gaat naar een ‘nieuwe cv- ketel’ je al snel met de nieuwe alternatieven te maken krijgt.

Het probleem in Groningen


Iedereen in Nederland heeft er vast wel iets over gehoord, het probleem waarmee de inwoners van Groningen te maken hebben door de gaswinning. Door de verduurzaming zorgen we samen ervoor dat het gasverbruik daalt en dat kan op verschillende manieren.

En in sommige gevallen hoeft dit niet eens geld te kosten, denk bijvoorbeeld eens aan;

  • Thermostaat 1 graad lager zetten, dit scheelt 7% op het gasverbruik
  • Deuren sluiten, zo houd je de warmte waar je die wilt hebben
  • Zet de thermostaat op tijd, het liefste een uur voor vertrek, lager. Dit scheelt op jaarbasis enorm veel stookuren
  • Schaf een slimme thermostaat aan, deze zorgen dat je meer inzicht krijgt in je verbruik en zelfs je thermostaat van buitenaf kan regelen. Meer inzicht blijkt uit onderzoek te zorgen voor een bewuster gebruik van energie en gas.

Andere oplossingen


Naast de gemakkelijke en goedkope oplossingen is het ook mogelijk gasverbruik te verminderen door het aanbrengen van woning isolatie.

Woning isolatie is, zeker bij de wat oudere woningen, zeer interessant het brengt namelijk enorm veel voordelen met zich mee zoals;

  • Lagere energierekening dus minder gasverbruik.
  • Hoger wooncomfort.
  • Minder last van vocht, schimmels en tocht in de woning.

Voor het isoleren van je woning zijn er verschillende mogelijkheden, op onze website laten we je graag uitgebreid kennis maken met de verschillende isolatie maatregelen.

Wil je meer informatie over één van bovenstaande maatregelen? Klik dan op de desbetreffende maatregel, zo kom je op de juiste pagina binnen onze website terecht.

Meer informatie


Wil je meer informatie over hoe jij doormiddel van woningisolatie kan bijdragen aan een beter klimaat, een vermindering van je gasverbruik en toch kunt genieten van een hoog wooncomfort? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via het contactformulier op onze website.

Comments are closed.