Energie besparen is geld besparen !

Onze isolatiespecialist aan het woord
2nd October 2017
SCHOTGROEP isoleert Nieuw-Lekkerland
13th October 2017
Laat alles zien

Energie besparen is geld besparen !

Onze specialisatie isolatie is een hele goede manier om energie te besparen maar ook naast isolatie zijn er tal van andere manieren om energie en dus geld te besparen.

Daar is die weer…. De jaar afrekening

De afrekening van de energiemaatschappij… Voor vele een reden om eens op zoek te gaan naar een goedkopere aanbieder. En in sommige gevallen scheelt dit een paar euro in de maand maar helaas vaak geen wereld van verschil. Het gebruik van elektrische apparaten en de keuze daarvan kan daarin tegen wel zorgen voor een aanzienlijk groot verschil.

Omdat we u graag energie willen laten besparen en natuurlijk ook de besparing qua kosten, hieronder u een paar energiebesparende tips.

UIT = UIT!

De tv, de DVD- speler, en de spelcomputers van de kinderen, allemaal apparaten welke in 90% van de gevallen op stand-by staan. De stand-by stand op deze apparaten verbruikt onnodige energie, en dat is zonde!  Het daadwerkelijk echt uitschakelen van deze apparaten kan u zomaar €100,00 per jaar besparen.

Het eruit trekken van de stekker van uw  telefoon oplader is eigenlijk net zoiets. In vele huishoudens blijven deze standaard in het stopcontact zitten. Het verbruikt op niet alleen onnodige  energie maar is ook enorm brandgevaarlijk.

Het licht uit in de ruimtes waar niemand is… Voor iedereen logisch dat dit onnodig is en onnodige energie verbruikt, toch gebeurt het toch regelmatig. Controleer de verlichting of schaf een tijdklok aan, dit kan energie besparen en dus geld!

De aanschaf en de keuze van een apparaat

Heeft één van uw elektrische apparaten het begeven is het zeer energiezuinig eens te bedenken of het noodzakelijk is het product opnieuw aan te schaffen… Mocht u het product wel opnieuw moeten aanschaffen is het verstanding om energie zuinig te kiezen.

Elektrische apparaten zijn namelijk voorzien van een energielabel, een label waardoor u snel en gemakkelijk kunt zien wat een apparaat verbruikt. Een A+++ apparaat verbruikt aanzienlijk minder energie dan een apparaat in klasse C.

Naast apparaten is er natuurlijk ook de mogelijkheid energiezuinig te kiezen bij de aanschaf van lampen. LED verlichting verbruikt in verhouding een stuk minder energie, en ook zijn lampen voorzien van een energielabel dus kunt u in de winkel eenvoudig zien welke lamp het meest energiezuinig is.

Korter douchen

Nederlanders douchen volgens onderzoek gemiddeld 5 keer per week ong. 10 minuten. Dat kost energie en geld. Warm water kost in vergelijking met koud water zelfs 50% meer energie, en als je jezelf dan bedenkt dat we 18.000 liter water per jaar verbruiken kunnen we héél veel energie besparen door onze douche gewoontes aan te passen.

Er is de mogelijkheid om met een doucheklok te douchen of een water besparende douchekop te kiezen, dit bespaart energie en dus ook geld!

Zonnepanelen

Voor de aanschaf van bijvoorbeeld 10 panelen is er een investering  nodig van  4.500,00 euro, een behoorlijk bedrag om één keer uit te geven. Wel is het mogelijk de BTW op de zonnepanelen terug te vragen bij een investeringsbedrag van 4.000,00  á 5.000,00 euro is dit 800,00 euro.

Een zonnepanelensysteem van  10 panelen leveren omgerekend  460,00 euro aan energie. Deze energie hoef je niet te betalen,  maar wordt ‘gratis’ aangemaakt door de zon.

De rekensom is dan snel gemaakt, het duurt minimaal 10 jaar voordat de zonnepanelen een besparing gaan opleveren. De eerste 10 jaar moet de investering worden terug verdiend.  En in vergelijking met andere maatregelen, zoals bijvoorbeeld isolatie, is 10 jaar dan wel een aanzienlijk aantal jaren langer.

Comments are closed.