ENERGIELABEL

 

Energielabel

Het energielabel wordt uitgereikt door Rijksoverheid aan alle huiseigenaren. Het label is in het leven geroepen om het denken over energiezuinig wonen te stimuleren. Voorlopig is het toegekende label hoofdzakelijk gebaseerd op het bouwjaar van de woning. Het is verplicht dat bij verkoop het label definitief is gemaakt. Heeft u geen label bij verkoop van uw woning dan riskeert u een boete.

Energielabel voor uw woning

Zowel kopers als huurders kunnen met dit label direct zien of de eventueel te betrekken woning energiezuinig is of niet. Veel kopers en huurders hechten er waarde aan van te voren te weten wat zij kwijt zijn aan energiekosten. Mocht het label een positief beeld schetsen over een energiezuinige woning dan betekent dat een lagere energierekening, meer wooncomfort en een gezonder huis.

Het energielabel voor woningen loopt van A (groen, zeer energiezuinig) tot en met G (rood, zeer energie onzuinig). Hiermee geeft het aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Wanneer een woning een A-label toebedeeld krijgt dan heeft het huis goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een officieel document waarin deze kenmerken zijn beschreven en waar u vanuit kan gaan.

De voordelen

Het label kan uiteindelijk een zeer (mits positief) gunstig effect hebben op de verkoop van uw woning. U zult sneller uw huis verkopen bij het in bezit hebben van een groen energielabel (bijvoorbeeld A, B of C). Het zou de verkoop of verhuur van uw huis kunnen bespoedigen. Daarnaast bevat het energielabel tips over het energiezuiniger maken van uw huis.

En we weten allemaal dat investeren in energiebesparende maatregelen meer wooncomfort en een lagere energierekening oplevert. Middels de verschillende manieren van isoleren die Schotgroep Isolatie aanbiedt kunt het label en direct dus ook uiteindelijk de waarde van uw huis verhogen. Lees hier meer over de verschilende manieren van Isoleren, zoals bijvoorbeeld gevelisolatie.

MEER INFORMATIE?
NEEM CONTACT OP