ENERGIELABEL

Het energielabel van woningen is in 2015 door de Rijksoverheid overhandigd aan alle woningeigenaren in Nederland. Het, destijds, ontvangen energielabel is een voorlopig energielabel. In het voorlopige energielabel staan over het algemeen de kenmerken van de woning opgenomen. Het label is in het leven geroepen en uitgegeven om ons als inwoners van Nederland bewust te maken van energiebesparing.
Bij verkoop is het verplicht het label definitief te maken, mocht u geen definitief label kunnen overhandigen tijdens de verkoop dan riskeert u een boete. Wanneer je het label definitief wilt maken dan moet u niet vergeten de uitgevoerde isolatie maatregelen aan te geven tijdens het wijzigen van het label. Bij het wijzigen van het label bent u verplicht bewijs van de ‘energiebesparende’ maatregelen te kunnen aantonen. Hierbij kunt u denken aan facturen of certificaten.
Kijk op https://www.energielabelvoorwoningen.nl voor meer informatie.

Energielabel voor uw woning

Zowel kopers als huurders kunnen met dit label direct zien of de eventueel te betrekken woning energiezuinig is of niet. Veel kopers en huurders hechten er waarde aan van te voren te weten wat zij kwijt zijn aan energiekosten. Mocht het label een positief beeld schetsen over een energiezuinige woning dan betekent dat een lagere energierekening, meer wooncomfort en een gezonder huis.

Het energielabel voor woningen loopt van A (groen, zeer energiezuinig) tot en met G (rood, zeer energie onzuinig). Hiermee geeft het aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Wanneer een woning een A- label toebedeeld krijgt dan heeft het huis goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een officieel document waarin deze kenmerken zijn beschreven en waar u vanuit kan gaan.

De voordelen van een groen energielabel

Het energielabel kan uiteindelijk een zeer gunstig effect hebben op de verkoop van uw woning. Mits uw woning beschikt over een groen energielabel. Bij een groen energielabel bijvoorbeeld A, B of C op de ladder zult u uw woning sneller verkopen. Daarnaast bevat het energielabel tips over het nog energiezuiniger maken van uw woning.
Dit zijn vaak energiebesparende maatregelen zoals;
– De beglazing van uw woning laten vervangen door trippel glas.
– De woning laten na- isoleren.
– Een nieuwe/ energiezuinige ketel laten instaleren.
– Lampen in de woning vervangen door LED- of spaarlampen.
Naast een hogere verkoopprijs, en wellicht een veel snellere verkoop zorgt het investeren in energiebesparende maatregen natuurlijk ook voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Het energiezuiniger maken van uw woning is via verschillende manieren van isoleren mogelijk, hierbij kunt u denken aan (spouwmuurisolatie), (vloerisolatie), (bodemisolatie) of (dakisolatie). SCHOTGROEP Isolatie biedt dan ook alle bovenstaande isolatie maatregelen aan, zodat u niet alleen het energielabel maar ook de waarde van uw woning kunt verhogen.
Via (deze pagina) kunt u geheel digitaal een vrijblijvende offerte aanvragen voor de verschillende isolatie maatregelen, die naast het verhogen van het energielabel ook uw wooncomfort verhoogt. Wilt u een afspraak inplannen, voor een vrijblijvende inspectie, met één van onze isolatie specialisten dan kunt u contact met ons opnemen via 078-677 70 29. Wij komen graag bij u langs!

Summary
Review Date
Reviewed Item
energielabel
Author Rating
51star1star1star1star1star