Geld en energie besparen in de herfst

Ook SCHOTGROEP is milieubewust bezig!
20th September 2018
Laat alles zien

Geld en energie besparen in de herfst

Voor veel gezinnen zijn de herfst en wintermaanden de duurste van het jaar. De avonden worden kouder en ook wordt het buiten eerder donker, dat zorgt ervoor dat we massaal de verlichting en verwarming weer gaan aanzetten. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de extra kosten die de feestdagen met zich mee brengen want ook die zorgen voor een behoorlijke groei in de uitgaven.

Tips om geld én energie te besparen zijn in deze maanden bij iedereen dan wel welkom. Wie kan er niet wat extra geld op de spaarrekening gebruiken? Juist iedereen! Daarom geven we jullie dan ook graag een aantal besparingstips.

Besparen op je energie verbruik!

In de koudere maanden, met de lange donkere avonden, zorgt vooral de energierekening voor een behoorlijke kostenpost. Wil je nu direct geld besparen op je energierekening? Zet dan de verwarming 1 of 2 graden lager dan je gewend bent! Je bespaart hiermee behoorlijk wat geld en zult niets of nauwelijks iets merken van de lagere temperatuur. Daarnaast is het ook verstandig om regelmatig de radiatoren te ontluchten, hiermee zorg je ervoor dat de lucht uit de radiatoren verdwijnt en dat zorgt ervoor dat de radiatoren beter verwarmen.

De donkere avonden zorgen ervoor dat je sneller een lampje aan zet, logisch want we gaan natuurlijk niet in het donker zitten, maar steek hier en daar eens wat kaarsjes aan! Veel gezelliger dan die grote lamp en het zorgt ook nog voor een ini- mini beetje warmte. Zit je toch liever in het gewone licht? Zorg er dan voor dat je LED- of spaarlampen gebruikt, deze investering is relatief laag en zorgt voor een behoorlijke besparing op de energie rekening.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om snelle en gemakkelijke isolerende maatregelen te treffen hierbij kan je denken aan het aanbrengen van radiatorfolie, een tochtstrip rondom de openslaande delen of het ophangen van een paar goede, dikke gordijnen.

Naast de kleine maatregelen kun je natuurlijk ook kiezen voor het grotere werk, hierbij kan je denken aan spouwmuur, vloer, bodem of dakisolatie. Meer informatie over deze isolatie maatregelen vind je op onze website.

 

 

 

Comments are closed.