GEVELISOLATIE

 

Gevelisolatie

Een geïsoleerd huis biedt zoveel voordelen. Ten eerste is het warmer, ten tweede is het energiezuiniger (dus goedkoper) en ten derde is een geïsoleerde woning gezonder (geen schimmel of vocht). Lees hier meer over dakisolatie.

Gevelisolatie is een van de manieren om uw huis te isoleren en de stookkosten te verlagen. Er zijn drie vormen van gevelisolatie: spouwmuurisolatie, hierover kunt u meer informatie vinden onder de tab spouwmuurisolatie. Daarnaast hebben we nog isolatie aan de buitenkant van de muren en aan de binnenzijde van muren.
 

Buitenkant muur gevelisolatie

Gevelisolatie aan de buitenkant van de muur houdt in dat isolatiemateriaal tegen de buitenmuren van het huis wordt geïnstalleerd. De afwerking van het isolatiemateriaal aan de buitenmuur kan door middel van gevelbekleding of sierpleister. Het nadeel van buitenmuurisolatie is dat het kostbaar is, al levert het wel meer op dan spouwmuurisolatie. Omdat het hier om een aanpassing van de buitenkant van de woning gaat kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft van de gemeente.
 

Binnenkant muur gevelisolatie

Mocht u van de gemeente geen toestemming krijgen om de buitenmuren van uw huis te isoleren, dan is er nog een mogelijkheid om het vanuit de binnenkant te installeren. U moet dan denken aan een voorzetwand, die uiteraard met stuc, behang of muurverf wordt afgewerkt. Het is bij deze methode wel belangrijk om de aansluiting van de voorzetwanden in de gaten te houden bij eventuele vochtproblemen. Vaak worden er voorzetwanden van gipsplaten, panelen van hardschuim of warmte reflecterende folie gebruikt. Lees hier alles over isolatie en isoleren.
 

Ventileren

Het is natuurlijk heel fijn om een goed geïsoleerd huis te hebben, want hoe beter geïsoleerd hoe minder warmte het huis verliest. Maar vergeet niet dat ook frisse lucht niet meer binnenkomt. Wees je bewust dat je bij isolatie extra moet zorgen voor voldoende ventilatie door bijvoorbeeld ventilatieroosters om een gezonde leefomgeving te waarborgen.

MEER INFORMATIE?
NEEM CONTACT OP

Summary
Review Date
Reviewed Item
Gevelisolatie
Author Rating
51star1star1star1star1star