Groen energielabel loont!

Spouwmuurisolatie checklist
24th January 2018
Zoldervloer isolatie
30th January 2018
Laat alles zien

Groen energielabel loont!

De Rijksoverheid heeft in 2015 alle 5 miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel toegestuurd. Het destijds toegezonden label is vooral gebaseerd op de algemene kenmerken van de woning, en is uitgegeven om jou na te laten denken over kansen voor comfortabel en energiezuinig wonen.

Bij koop of verhuur van een woning is het belangrijk dat het voorlopige label wordt omgezet in een definitief label, dit kan simpel en snel online gedaan worden. De kosten van het definitief maken van het label zijn relatief laag, vaak enkele euro’s tot enkele tientjes. Wanneer er een definitief label ontbreekt bij verkoop of verhuur van de woning, dan riskeer je een boete van enkele honderden euro’s.

Energielabel maakt het overzichtelijk


Woningeigenaren, potentiële Kopers en of huurders kunnen met het energielabel snel en overzichtelijk zien of de woning zuinig of juist onzuinig is. De voordelen van een duurzame en dus energiezuinige woning zijn;

  • Een lagere energierekening
  • Meer wooncomfort
  • En een lagere co-2 uitstoot

Een woning kan duurzaam en energiezuinig gemaakt worden door bijvoorbeeld de installatie van isolatie materiaal.  Isolatie zorgt er voor dat de woning de warmte beter vasthoudt en dit resulteert in een vermindering van het energieverbruik.  Ook dubbel- of isolatieglas, zonnepanelen en een warmtepomp zorgen voor een energiezuinige woning. Al deze maatregelen zijn beschreven in het energielabel.

Het energielabel loopt van de letter A (groen, energie zuinig) tot de letter G (rood, energie onzuinig). Bij een woning met een energielabel A is het energieverbruik dan ook veel minder dan een woning met een energielabel C, ondanks dat beide woningen zullen voorzien zijn van isolatie of andere duurzame maatregelen is het verschil financieel zeker merkbaar.

Kies een groene woning


Je wilt een huis kopen of huren en wilt graag gebruik maken van de voordelen die een energiezuinig woning met zich meebrengt ? Vraag dan om het energielabel. Zoals we al eerder besproken, kan je hierin snel en overzichtelijk de gegevens van de woning vinden.

Wil je als woningeigenaar weten wat het energielabel van je woning is of wat je nog kunt verbeteren in en aan de woning?  Dan is het raadplegen van het energielabel en de verduurzamingmogelijkheden van de woning zeker een goed idee.

Omdat woning isolatie bijdraagt aan een beter energielabel kan  SCHOTGROEP Isolatie je helpen bij het verduurzamen van de woning. De keuze van het juiste product en de isolatiewaarde hiervan is essentieel voor het resultaat. SCHOTGROEP werkt hierom dan ook enkel en alleen met gediplomeerd personeel en gecertificeerd isolatiemateriaal, zo kan je zeker zijn van een goed resultaat.

De mogelijkheden zijn eindeloos maar spouwmuur- en vloerisolatie zorgen samen voor een perfecte isolatie. De spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de woning de warmte of gecreëerde koelte niet via de muren verliest, en de vloerisolatie zorgt op zijn beurt ervoor dat dit niet gebeurt door de vloer heen de kruipruimte in.

Maak van een huis je thuis!


Ben je klaar om te besparen,  comfortabel te wonen en het energielabel te verbeteren ? SCHOTGROEP haar isolatiespecialisten staan voor je klaar, samen met jou bespreken we de mogelijkheden en zoeken we naar de beste oplossing.

Comments are closed.