Het is lente, tijd om te besparen!

SCHOTGROEP Isolatie op socialmedia
9th April 2018
Vleermuizen in spouwmuur, wat nu!
17th April 2018
Laat alles zien

Het is lente, tijd om te besparen!

In de lente en zomer verbruiken we massaal minder gas voor het verwarmen van de woning. Niet gek want het zonnetje schijnt heerlijk lang en is dan ook een natuurlijke verwarming.

Maar wat moeten we nu doen met die verwarming, want soms is het toch nog iets te frisjes om de verwarming lager te draaien…

De verwarming


De verwarming aan of uit… Tja, iets waar je in de lente nog best wel eens tegenaan loopt…De ene dag is het prima te doen zonder de verwarming hoger te draaien en de andere keer is het net weer iets te fris. Welkom in Nederland, hier is niets zo veranderlijker dan het weer!

Het is in ieder geval niet aan te raden al je knoppen dicht te draaien of de kachel helemaal uit te zetten. Wel is het goed om tijdens warme dagen te zorgen dat het zonnetje goed naar binnen kan schijnen en je het automatische programma van je slimme meter even uit te zetten. De zon zal echt een groot deel van de verwarming overnemen, en je zult merken dat het prima te doen is. 

Zomertijd, dat ene uurtje langer licht


De zomertijd is eigenlijk ook ingesteld om energie te besparen, omdat de zon langer schijnt en we dus langer gebruik kunnen maken van de warmte hiervan, zou dat energie besparen.

Tijdens de zomer gebruiken we minder gas, maar tegenwoordig ook minder stroom dit komt omdat we veel minder uren binnen doorbrengen. En dit is dan weer positief voor het energieverbruik van bijvoorbeeld de tv, computer of andere apparaten.


Bespaartips tijdens de lente!


1. Gebruik de zon, niet alleen om heerlijk te genieten van dat extra uurtje zon maar ook zeker van de warmte die hij afgeeft. Houd gordijnen open en zorg dat het zonlicht naar binnen kan schijnen. Tijdens de schemering toch een lampje nodig? Kies dan energiebewust voor een LED-lamp of zet een dimmer op de lamp.
2. Niet alleen kunnen meer naar buiten tijdens de lente, maar zo ook de was! Door het windje en de warmte van de zon is de was binnen no- time gedoogd. En in vergelijking met het drogen in de wasdroger bespaart dit zomaar tientallen euro’s per jaar

3. Ook de tuin wordt in de lente weer onderhanden genomen, wil je dit energiezuinig doen? Kies dan niet voor elektrisch tuingereedschap maar gebruik je eigen spierballen!
4. Spouwmuurisolatie warm in de winter, koel in de zomer. Wordt de warmte je alweer teveel en verlang je naar verkoeling? Dan kan spouwmuurisolatie daar voor zorgen, meer weten? Lees
deze blog!

Comments are closed.