Het nieuwe regeerakkoord

Ventilatie is 100% essentieel
26th October 2017
Tien isolatie weetjes
1st November 2017
Laat alles zien

Het nieuwe regeerakkoord

Gisteren zijn de ministers van Rutte III beëdigd en ging het nieuwe regeerakkoord in. Dit betekend dat er de komende tijd enorm veel gaat veranderen. En vooral op het gebied van energie gaan er een aantal veranderingen plaatsvinden.

Nederland wordt Duurzaam

195 landen hebben, tijdens het klimaatsverdrag van Parijs, ervoor getekend de wereldwijde temperatuurstijging tot ruim onder 2 graden Celsius te beperken. Nederland is verplicht er alles aan te doen deze doelstelling te halen en daar moeten jij en ik aan mee werken.

De Europese Unie heeft namens alle lidstaten harde toezeggingen gedaan om de uitstoot in 2030 minstens te verminderen met 40% ten opzichte van 1990.

Nederland doet daar nog even een schepje bovenop, we leggen de lat iets hoger dan de toezegging die de Europese Unie gedaan heeft. Nederland wilt namelijk een reductie van 49% bereiken in 2030.

Waar bestaat deze reductie uit voor jou als woningeigenaar ?

Voor de woningeigenaren bestaat die 49% vooral uit het zuiniger omgaan met energie en zorgen voor groene opwekking hiervan. Ook betekent dit dat er streng gekeken gaat worden op woning isolatie, warmtenetten en warmtepompen.

Verduurzaam uw woning!

Dit nieuwe regeringsakkoord zorgt ervoor dat de keuze van isolatie niet meer geheel vrijblijvend is. Door het nieuwe akkoord ben je verplicht na te denken over de oplossingen om energie zuiniger te gaan wonen.

De verduurzaming van een woning begint met het verminderen van het energieverbruik doormiddel van na- isolatie. Het na-isoleren van de woning zorgt er namelijk voor dat de woning minder warmte verliest, en dit zorgt op zijn beurt weer voor minder energieverbruik.

Isoleren particulieren woningen

Het  nieuwe regeerakkoord is sinds gisteren ingegaan en de afspraken met betrekking tot het klimaat staan vast. Dit betekent niet alleen dat de overheid, gemeentes of bedrijven moeten nadenken over de reductie van gas, licht en andere oorzaken die zorgen voor een slecht klimaat, maar ook particulieren woningeigenaren.

Om een stap in de goede richting te zetten, en als woningeigenaar bij te dragen aan een beter klimaat kan je beginnen aan het isoleren van je woning.

Woning isolatie kan middels het aanbrengen van isolatiemateriaal op verschillende plaatsen in het huis, hierbij kan je denken aan;

  • De spouwmuur;
  • Het dak;
  • De vloer/ bodem.

Alle bovenstaande isolatiemaatregelen zorgen voor minder energieverbruik en een verhogend comfort. Omdat warme lucht opstijgt en door het dak heen verloren gaat, zorgt dakisolatie voor het beste resultaat. Maar gezien de kosten ook behoorlijk hoog liggen en de overige isolatiemaatregelen in de meeste gevallen ook voor een besparing van honderden euro’s zorgen is het altijd een slimme keuze. 

Naast enkel- en dubbelglas bestaat er anno 2017 ook HR++ glas. Wanneer u van dubbelglas overstapt naar HR++ glas, is deze overgang net zo groot als deze van een aantal jaar geleden van enkel- naar dubbelglas. Het zorgt naast meer comfort ook voor een besparing op de energierekening.

Conclusie

Het regeringsakkoord zorgt voor een hoop veranderingen komende tijd, en gezien het een groot deel om het klimaat draait en er ook van woningeigenaren van alles gevraagd wordt, is het raadzaam eens na te denken over de aanpassingen aan je eigen woning. Ben je benieuwd wat na- isolatie voor jouw woning kan betekenen ? Neem eens contact op met één van onze specialisten.

Comments are closed.