Hoge energierekening door aanhoudende kou

Problemen met schimmel
28th February 2018
Meekijken met..
2nd March 2018
Laat alles zien

Hoge energierekening door aanhoudende kou

Het is niemand ontgaan, de afgelopen dagen lag de temperatuur echt enorm laag. De gevoelstemperaturen van -10 en lager zijn dan ook meerdere malen voorbij gekomen deze week, en dat betekent dat we massaal gaan stoken.

Op onze Facebook- pagina hebben we er al een korte post over geplaatst, maar dat extra stoken zorgt voor de energieleveranciers voor een extra inkoop van gas en energie. Je raadt het al… dat kost geld, en energieleveranciers willen die kosten nu doorberekenen aan de gebruikers.

Wij willen jullie dan ook graag verder informeren over deze extra hoge energierekening en hoe je dit in de toekomst kan voorkomen.


Het energieverbruik


In koude periodes wordt er gemiddeld 50% meer gas en energie verbruikt.  Uiteraard zorgt dit ervoor dat de energierekening iets omhoog gaat omdat je met man en macht de woning warm probeert te houden, en daardoor meer gas en energie gaat verbruiken.

Door de aanhoudende kou betekent dit dat energiebedrijven tegen hogere prijzen gas moeten inkopen.  Door de temperaturen, van bijvoorbeeld afgelopen woensdag, is er op één dag (lees 24 uur) de hoeveelheid gas getransporteerd welke Nederland normaliter in 10 dagen verbruikt. 

Omdat niemand extra wilt betalen voor gas en energie is het vervelend als je merkt dat dit toch het geval is. Zelf heb ik ook afgelopen dagen behoorlijk gestookt, je wilt nu eenmaal met zulke temperaturen thuis komen in een comfortabel warm huis. En ondanks dat ik weet dat dit het nodige geld kost… Heb ik dat er persoonlijk op dat moment echt voor over.

Kou vertrekt uit Nederland


Het goede nieuws is dan ook dat, naar alle verwachtingen, de vrieskou volgende week uit ons land vertrekt. Helaas blijven de tempraturen wel erg laag. Er wordt vanuit gegaan dat het zeker tot midden maart kouder blijft dan normaal.

Oplossing tegen die hoge energierekening


Wanneer we extra stoken zou het natuurlijk erg fijn zijn als die dure, gestookte warmte dan ook echt binnen de woning blijft. In vele gevallen is dit helaas niet zo… De meerderheid van de Nederlanders ‘stookt voor de vogeltjes’ omdat de woning slecht geïsoleerd blijkt te zijn.

Slecht geïsoleerde woningen zijn een gemiste kans voor energiezuinig, comfortabel en warm wonen.

Wil je tijdens de volgende kou periode zorgen voor een lagere energierekening zonder extra kosten? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van woning isolatie.

Meer weten over woning isolatie?


Omdat  woning isolatie enorm veel voordelen met zich meebrengt en zelfs goed is voor jou en jouw woning zijn gezondheid is het zeker de moeite waard om over na te denken. Als klapper op de vuurpijl zorgt isolatie natuurlijk ook voor een flinke besparing op de energierekening.

Wil je dus echt  af van problemen zoals; hoge energierekeningen, tocht en koude voeten? Neem dan contact op met SCHOTGROEP Isolatie.

Comments are closed.