HR++ EPS parels

Hydrofoberen van buitengevel
23rd May 2018
Vlog #3 Spouwmuurisolatie
29th May 2018
Laat alles zien

HR++ EPS parels

Na een blog over Drowa Chips mag natuurlijk een blog over het prodcuct HR++ EPS parels niet ontbreken. Onze leverancier Neopixels levert ons al sinds de start van onze isolatiewerkzaamheden de HR++ EPS parels. Wat zijn EPS parels, wat zijn de voordelen en voor welke werkzaamheden kunnen deze parels gebruikt worden? Daar zoomen we vandaag iets verder op in.


Wat zijn HR++ EPS parels?

De kleine, grijs gekleurde, balletjes zijn gemaakt van piepschuim. De grijze kleur krijgen ze door het toevoegen van grafiet, dit zorgt tevens voor een goede reflectie waardoor ze beter isoleren.


Voordelen

De HR++ EPS parels zorgen ten eerste uiteraard voor een goede isolatie. Wanneer je kiest voor de EPS parels kunnen deze voor verschillende doeleinden worden gebruikt namelijk;

  • Als bodemisolatie
  • Als vloerisolatie
  • Als spouwmuurisolatie

Daarnaast hebben de parels de voordelen zoals zeer waterbestendig, dampdoorlatend en zijn ze gemakkelijk en milieuvriendelijk aan te brengen in de desbetreffende ruimte.

 

Spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels

Spouwmuurisolatie is de meest gekozen isolatiemaatregel in Nederland. Het zorgt voor een lagere energierekening en een beter wooncomfort in de woning.

De EPS parels worden door kleine geboorde gaatjes in de spouwmuur geblazen. De gaatjes worden tevens netjes geboord op het voegwerk  die na afloop netjes worden gedicht, zodat er niets meer te zien is van de werkzaamheden.

Wij maken gebruik van de HR++ EPS parels van neopixels, en voor het isoleren van de spouwmuur mengen wij de EPS parels met een speciale lijmsoort. De toevoeging van deze lijm zorgt ervoor dat de EPS parels op hun plek blijven.

De pareltjes blijven dus op hun plaats en dit zorgt voor een goede isolerende jas voor de woning.

 

Bodemisolatie met HR++  EPS parels

Het isoleren van de bodem wordt vaak alleen nog gedaan als vloerisolatie geen optie is. Dit omdat de kruipruimte niet geheel toegankelijk is of te ondiep is om de werkzaamheden veilig uit te voeren.

Bodemisolatie zorgt ervoor dat de kruipruimte droger en vochtvrij wordt zodat je problemen voorkomt zoals;

  • Schimmels of weerplekken op binnenmuren
  • Stank vanuit de kruipruimte
  • Rottende vloerbalken

De EPS parels kunnen zelfs via de buitenzijde van de woning, bijvoorbeeld via de ventilatieroosters in de spouwmuur, worden aangebracht. Op deze manier is er soms niet eens toegang nodig tot de kruipruimte. Uiteraard is dit wel wenselijk omdat zo de situatie vanaf de binnenzijde kan worden uitgevoerd en dus onder toeziend oog van onze isolatiespecialist wordt uitgevoerd.

Vloerisolatie met HR++  EPS parels

Ook voor vloerisolatie maakt SCHOTGROEP gebruik van de HR++ EPS parels van onze leverancier Neopixels. Uiteraard worden deze werkzaamheden anders uitgevoerd dan bij bodemisolatie.

Voor het isoleren van de vloer worden er draden gespannen onder de begane grond vloer, deze zorgen ervoor dat de isolatie blijft hangen en de vloer daardoor geïsoleerd wordt. Wanneer deze draden gespannen zijn worden er een soort van lege zakken op deze draden gelegd, deze worden uiteindelijk gevuld met de HR++ EPS parels.  De zakken worden uiteraard op maat gemaakt, zodat er een goede isolatie ontstaat en je kan gaan genieten van de voordelen welk woning isolatie met zich meebrengt.

Comments are closed.