Hydrofoberen van buitengevel

Drowa Chips
21st May 2018
HR++ EPS parels
28th May 2018
Laat alles zien

Hydrofoberen van buitengevel

Door de buitengevel van de woning te laten hydrofoberen wordt deze waterafstotend gemaakt. Het waterafstotend maken voorkomt niet alleen vochtproblemen maar beschermt ook de gevel en verhoogt de waarde van de woning.


Hydrofoberen, wat is dat?

Een ander woord voor hydrofoberen is impregneren. Er wordt een middel tegen de gevel aan gespoten zodat deze waterafstotend wordt. Het middel trekt in de stenen van de muur en dit zorgt ervoor dat vocht niet meer naar de binnenzijde van de buitenmuur kan trekken.


Waarom hydrofoberen?

Het hydrofoberen van de buitengevel zorgt voor een waarde stijging van de woning en zorgt daarnaast voor een waterdichte muur. De eventuele waterdamp van binnenuit kan wel worden doorgelaten, zo blijft de muur ademen en dat is zeer belangrijk voor het voorkomen van schimmels.

Je kunt het zien als een soort regenjas/ beschermlaagje voor de woning. Algen of mossen kunnen zich niet meer nestelen en ook wordt het reinigen van de gevel een gemakkelijke klus. Ook bij woning isolatie biedt een goede ‘beschermlaag’ voor een hoop voordelen. Wanneer de gevelstaat in orde is, zal je veel minder problemen ondervinden in de spouwmuur zoals schimmels en vocht.

 

Wat kost het?

De gemiddelde prijs voor het hydrofoberen van de buitengevel kost tussen de €7,00 en €15,00 per vierkante meter. De exacte kosten zullen uiteraard liggen aan het desbetreffende bedrijf welke u inschakelt om de werkzaamheden te laten uitvoeren. Ook SCHOTGROEP Isolatie is jou graag van dienst bij het hydrofoberen van de gevel.

 

Duur van de werkzaamheden

Binnen no-time is de klus geklaard, de meeste bedrijven voeren de werkzaamheden binnen één dag uit. Uiteraard zijn de duur van de werkzaamheden afhankelijk van de oppervlakte van de gevel. Na de werkzaamheden heeft het beschermlaagje ongeveer een week nodig om geheel te drogen.

Comments are closed.