Isolatie draagt bij aan een duurzame woning.

Woonwijkvereniging de Volharding kiest voor duurzame kruipruimtes!
3rd February 2018
Kou in huis
12th February 2018
Laat alles zien

Isolatie draagt bij aan een duurzame woning.

Met duurzaam, groen en verantwoord omgaan met water, energie en grondstoffen houden zich veel mensen dagelijks bezig. Het besparen op deze zaken is mogelijk door de woning duurzaam te renoveren/ te verbouwen. Dit is niet alleen goed voor de mens maar ook voor het milieu. Een echte win-win situatie en daardoor enorm aantrekkelijk.

Duurzaam renoveren/ verbouwen
Wat is duurzaam renoveren en wat is de beste stap om mee te beginnen? De vraag die bij veel van de woning eigenaren direct in het hoofd schiet als er wordt nagedacht over een duurzame renovatie of verbouwing. In deze blog zoomen we een in op het duurzaam renoveren of verbouwen.

Een groene wereld en daardoor bijdragen aan een beter milieu is uiteraard aantrekkelijk, maar door het duurzaam renoveren of verbouwen van de woning bespaar je ook op de vaste lasten wat het in zijn geheel natuurlijk alleen maar nog aantrekkelijker maakt.

Mogelijkheden voor een duurzame  renovatie of verbouwing
De mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning zijn heel divers. Allen dragen bij aan een vermindering op de vaste lasten en dragen bij aan een beter milieu. Eerst even duidelijk op een rijtje welke maatregelen zorgen voor een duurzame(re) woning.

  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp
  • HR Ketel
  • HR++ glas
  • Woning isolatie

Wil je wel besparen maar is er bijvoorbeeld eventjes geen budget voor? Dan zijn onderstaande tips heel handig, hiermee bespaar je direct op de water, gas- en lichtrekening.

Tip 1; Zet de verwarming 1 graad lager dan wenselijk, dit zorgt voor een besparing op de gasrekening die kan oplopen tot €70,00 euro op jaarbasis.

Tip 2; Wees zuinig met water, douche iedere dag 1 minuut korter. Dit zorgt voor een besparing op de waterrekening die kan oplopen tot €15,00 euro p.p. op jaarbasis.

Tip 3; Zet lampen uit in ruimtes waar niemand is, dit voorkomt onnodig energieverbruik en bespaart je tientallen euro’s op jaarbasis.

Samen is het opvolgen van bovenstaande tips al goed voor een besparing, op basis van een gemiddeld huishouden, van 150,00 euro per jaar. Daarnaast draag je ook een steentje bij aan een beter milieu.

Waarom renoveren en niet verhuizen
Omdat verhuizen naar een nieuwbouw woning betekent er opnieuw gebouwd moet worden is dit slecht voor het milieu. Door hergebruiken, wat je door renoveren doet, zorg je ervoor dat het milieu niet nog verver vervuilt wordt. Renoveren zorgt ervoor dat er veel bestaande woningen en panden  weer voldoen aan de wensen en eisen en daarnaast zorgen voor een hoger wooncomfort, en daarbij lang niet meer zo slecht zijn voor het milieu.

Al met al is renoveren van de bestaande woning groener, goedkoper en veel minder schadelijk voor het milieu.

Duurzaam renoveren bestaande woning
Duurzaam renoveren of verbrouwen bespaart veel materialen en voorkomt onnodig veel bouw- en sloopafval. Duurzaam renoveren van bestaande bouw zorgt ervoor dat de woningen energiezuiniger en gezonder worden. Het verbeteren of aanbrengen van isolatie, ventilatie en het oplossen van vochtproblemen dragen hier allemaal aan bij.

Woning isolatie en HR++ Glas
De eerste stap in de goede richting is dan ook zeker het na- isoleren van de woning. De woning zal de gecreëerde warmte of juist koelte beter vasthouden en daardoor zorgen voor minder CO-2 uitstoot. Tevens zorgt na- isolatie voor een behoorlijke besparing op de energiekosten.

Zonnepanelen
Eerst besparen en dan opwekken. Is de isolatie in orde? Dan is het tijd om zonnepanelen aan te schaffen, ze geven gratis stroom en zijn enorm duurzaam.


Warmtepomp
Wanneer het tijd is om duurzaam te verwarmen en je gebruik wilt maken van lucht, grond of water, dan is het tijd voor een warmtepomp. Dit bespaart 70% op je stookkosten.

HR- ketel
Het vervangen van de huidige, waarschijnlijk oude, CV ketel is een zeer slimme keuze. Nieuwe ketels zijn zuiniger en zorgen daardoor voor een besparing op de stookkosten. 

Meer info
SCHOTGROEP Isolatie is de partner als het gaat om woning isolatie. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over na- isolatie en duurzaam wonen, lees dan zeker onze andere blogs!

Comments are closed.