ISOLATIE OF ISOLEREN

 

Isolatie of isoleren

Het isoleren van uw huis is de beste manier om te besparen op vaste kosten. In sommige gevallen heeft u het geïnvesteerde bedrag binnen drie jaar terugverdiend. Isolatie werkt energiebesparend en zal uw stookkosten altijd verminderen doordat de warmte binnen blijft. Maar er zitten nog veel meer voordelen aan het isoleren van uw woning. Deze worden vaak vergeten, maar zijn niet minder belangrijk.
Voor een gezond huis is isoleren erg belangrijk, dus los van de financiële voordelen zorgt u ervoor dat door middel van isolatie ook uw leefomgeving gezonder is. Door isolatie zal u geen last hebben van schimmel en/of vocht. Een gezond klimaat in huis kan klachten als astma en huidklachten voorkomen. Vaak wordt een goed leefklimaat thuis onderbelicht, maar we brengen veel tijd door thuis. Het is dus zaak om het isoleren van uw woning op orde te hebben voor een gezond leven.
Het woongenot kan flink verstoord worden door geluidsoverlast. Het kan ook geluidsoverlast beperken of zelfs verhelpen. Gehorige buren behoren tot de verleden tijd als u uw woning goed isoleerd. Een goede nachtrust of privacy is goud waard. Daarnaast werkt isoleren ook de andere kant op. Dus heeft u bijvoorbeeld een puber die graag drumt, dan kunt u door middel van het aanpassen van de muren ook uw buren van dienst zijn.
De waarde van uw woning neemt aanzienlijk toe als deze goed is geïsoleerd. Het wordt meegenomen in ieder makelaarsrapport door middel van een energielabel. Dit is verplicht gesteld door de overheid. Als uw woning energiezuinig is en voorzien is van goede isolatie dan zal dat van invloed zijn op de keuze van de kopers. Het energielabel geeft ook aan wat er voor energiebesparende isolatie mogelijkheden er mogelijk zijn.

Het is belangrijk om het bouwjaar van uw huis in ogenschouw te houden bij het overwegen van isolatie. Er zijn namelijk verschillende vormen van isoleren en het kan zijn dat de ene manier van isoleren geschikter en/of noodzakelijker is dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan deze manieren van isoleren: gevelisolatie, vloerisolatie / bodemisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Meer informatie over de verschillende vormen van isolatie vindt u verder op deze website. Lees hier meer over RC/Isolatiewaarde

MEER INFORMATIE?
NEEM CONTACT OP

Summary
Review Date
Reviewed Item
Isolatie en Isoleren
Author Rating
51star1star1star1star1star