Isolatie positief voor woningverkoop

Vloerisolatie of bodemisolatie ?
11th January 2018
Betonrot, beter voorkomen dan genezen!
18th January 2018
Laat alles zien

Isolatie positief voor woningverkoop

De woningmarkt trekt aan, maar soms is het verkopen van woning nog een behoorlijke opgave. Gelukkig zijn er verschillende investeringen die je kunt overwegen om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Woningisolatie is één van de investeringen die ervoor zorgt dat jouw woning het beter zal doen op de woningmarkt.

Woningisolatie in zijn algemeen

Woningisolatie is een investering die binnen een aanzienlijk korte periode is terug verdient omdat het zorgt voor een flinke besparing op de energiekosten. De woning zal het, door de lagere energiekosten in combinatie met het groenere energielabel, beter doen op de woningmarkt dan een vergelijkbare woning zonder de extra isolatiemaatregelen.
Minder warmte verlies en minder vocht en schimmel, dat is waar isolatie voor zorgt. Woningisolatie bestaat uit verschillende maatregelen en ieder pakken hun eigen problemen aan. Vloer- en bodemisolatie zorgen voor een reductie tegen het warmte verlies via de vloer, en werkt tevens goed tegen optrekkend vocht en schimmels vanuit de kruipruimte. Spouwmuurisolatie of muurisolatie zorgt voor een comfortabel warme of juist koele woning, het is een zeer goede maatregel wanneer je wilt isoleren, want de energiekosten worden aanzienlijk minder.

De terugverdientijd van isolatie

Zoals je hebt kunnen lezen heeft woningisolatie een relatief korte terugverdientijd. De werkelijke terugverdientijd hangt uiteraard af van de productkeuze en de huidige situatie van de woning. De terugverdientijd van een flat of een vrijstaande woning zijn eigenlijk gelijk, dit omdat een grotere woning meer zal besparen op de energiekosten maar in eerste instantie ook meer betaalde.

Energielabel, hoe groener hoe beter!

Voor het energielabel van de woning geldt hoe groener hoe beter. Een groener energielabel laat namelijk in één oogopslag zien dat de woning voorzien is van goede isolatie en mogelijk andere duurzame maatregelen. En dit vertelt jou dan weer dat de woning minder energie zal verbruiken dan een vergelijkbare woning met een minder groen label. Omdat isoleren zorgt voor een groener energielabel kan het er dus voor zorgen dat je woning sneller verkocht wordt.
Deze voordelen kunnen een potentiële koper net dat zetje in de rug geven. Naast de lagere energierekening en een comfortabelere woning is ook isolatie voor de verkopende partij zeer interessant. Een geïsoleerde woning wordt voor een gemiddeld hogere prijs verkocht.

Energiezuinig is interessant

Omdat energiezuinige woningen een steeds grotere rol gaan spelen in het dagelijkse leven, hechten ook kopers steeds meer waarde aan het energieverbruik van de woning. Niet gek, zelfs de overheid is druk bezig met het stimuleren om bestaande woningen te isoleren. Vorig jaar is hiervoor zelfs een subsidiepot beschikbaar gesteld, op het moment is de gehele subsidiepot helaas al toegekend. Of er / wanneer er nog een pot beschikbaar gesteld gaat worden is nog onbekend.
Ondanks dat de investering nu volledig uit eigenzak moet komen, is zoals bovenstaande te lezen, woningisolatie zeker een mogelijkheid om eens te overwegen. Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in het isoleren van jouw woning? Neem contact met ons op, samen gaan we opzoek naar een passende oplossing!

Comments are closed.