Isoleren, doe het nu!

Vocht en schimmels in de woning
7th December 2017
Isoleren, let op het bouwjaar!
20th December 2017
Laat alles zien

Isoleren, doe het nu!

Door het nieuwe regeerakkoord zal er een wijzing plaatsvinden met betrekking tot de energiebelasting van aankomende jaren. De energiebelasting wordt verhoogt in de jaren 2018 en 2019. Ondanks dat het tarief wellicht in 2020 weer zal dalen zal het bedrag voorlopig dus blijven stijgen.

De stijging van het bedrag is nodig voor, de vandaag toegezegde, 12 miljard voor de SDE+ regeling (Stimuleringsregeling duurzame energieproductie). Deze regeling is er om de productie van schone en duurzame energie te stimuleren. In 2018 wordt de 12 miljard beschikbaar gesteld voor nieuwe projecten zoals windparken, zonneparken, biomassa- installaties en waterkrachtcentrales.

De energierekening zal dus duurder uitvallen dan voorgaande jaren omdat de BTW van de energierekening zal stijgen. De Tweede Kamer is definitief akkoord gegaan met de verhoging van de belasting voor 2018. Volgens de minister van Klimaat zal de energierekening volgend jaar door de Opslag Duurzame Energie sowieso stijgen met een bedrag van € 45,00 euro per huishouden.

Energiebelasting per kWh en M3


Energiebelasting wordt betaald over de afgenomen hoeveelheden. Op stroom zal de energiebelasting licht worden verlaagd, ongeveer met 0,87 cent per kilowattuur, maar daar staat een verhoging van 3,63 cent per kubieke meter gas tegenover.

 

Voor een gemiddelde huishouden resulteren al deze veranderingen in een kostenstijging van ruim € 130,00!

Voor een  gemiddeld huishouden met een energieverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas per jaar betekent dit een verlaging van de belasting op stroom van €30,00, maar de verhoging op gas voor een bedrag van €55,00. Ook zal er €62,00 minder belastingteruggave plaatsvinden plus de stijging Opslag Duurzame Energie van € 45,00. Zo kom je al snel op een kostenstijging van ruim €130,00.

Isoleer en bespaar energie


De overheid heft dus behoorlijk wat belasting over het energieverbruik. Hierdoor wordt energie duurder en hoopt de overheid dat verbruikers bewuster en zuiniger om gaan met energie.

Om energie te besparen zijn er veel mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan de aanschaf van zuinige apparaten of de kachel minder hoog zetten. Maar we willen ons allemaal comfortabel voelen in huis, en omdat dit vaak samen hangt met een behaaglijke tempratuur, stoken we er behoorlijk wat op los met z’n alle.

Isolatie is de manier om niet alleen behoorlijk wat energie te besparen maar ook om er comfortabel bij te zitten. Omdat isolatie bij een volledig geïsoleerde tussenwoning kan zorgen voor een besparing van € 800,00 euro, op de energiekosten, maakt dat weer veel goed ten opzichte van alle kostenstijgingen.

Isolatie is aan te brengen in verschillende delen van de woning, hierbij kunt u denken aan; de kruipruimte, de spouwmuur en het dak.

Kruipruimte isolatie bestaat uit twee maatregelen namelijk bodemisolatie en vloerisolatie. Beide isolatie maatregelen voor dat er geen warmte meer verloren gaat via de vloer en hierdoor neemt het comfort in de woning toe, de vloer voelt in sommige gevallen 2 tot 3 graden warmer aan. Tevens is deze isolatie maatregel een enorm goede methode tegen een vochtige woning.

Spouwmuurisolatie is de manier om de gecreëerde warmte of juist koelte binnenshuis te houden. Spouwmuur is tevens de meest populaire isolatiemaatregel.

Dakisolatie kan gezien worden als de kers op de taart, via het dak gaat namelijk 30% van de gestookte warmte verloren. Door het dak met isolatiemateriaal te bedekken, bespaart u flink op de energiekosten.

SCHOTGROEP isoleert uw woning binnen 1 dag!


Wil je ook energie besparen en genieten van de voordelen van woning isolatie ? Neem contact op met één van onze adviseurs via 078-677 70 25 of stuur ons een mail, wij komen graag bij je langs!

Comments are closed.