Isoleren en besparen

Het Energielabel, van E naar B!
8th November 2017
De Slim Verbouwen Beurs
21st November 2017
Laat alles zien

Isoleren en besparen

Woning isolatie behoort tot één van de opties als je energie wilt besparen. Isolatie zorgt niet alleen voor een besparing op de energiekosten maar ook voor een hoop andere voordelen. Wil je weten welke voordelen woning isolatie met zich meebrengt ? Lees dan snel verder!

Woning isolatie


Het aanbrengen van woning isolatie is dé manier om het wooncomfort te verhogen. Het wooncomfort in de woning kan namelijk flink verstoort worden door vocht, tocht, schimmel en kou. Isolatie zorgt ervoor dat deze narigheid buiten de woning blijft.

Wil je, je woning isoleren, dan zijn er verschillende maatregelen waaruit je kunt kiezen. Iedere maatregel staat voor het oplossen en voorkomen van verschillende problemen. Isolatie bestaat uit de volgende maatregelen;

De verschillende maatregelen van A t/m Z


De bovenstaande maatregelen van isolatie zorgen allen voor het verhogen van het comfort van de woning en het verlagen van de energiekosten, maar naast deze standaard eigenschappen zorgen de maatregelen allen apart ook nog voor andere voordelen.

De vraag met welke isolatie maatregel je het beste kan beginnen is voor iedere situatie anders. Ieder probleem heeft zo zijn eigen oplossing en zo is dat ook bij woning isolatie.

Dakisolatie – De isolatie maatregel die zorgt voor de grootste besparing in vergelijking met alle andere isolatie maatregelen. Deze isolatie maatregel wordt, zoals het woord het zelf al zegt, tegen de binnenzijde- of buitenzijde van het dak van de woning aangebracht. De isolatiemaatregel zorgt voor een verhoging van het wooncomfort en een flinke besparing op de energierekening. Omdat de investering niet geheel goedkoop te noemen is kiezen veel woningeigenaren ervoor om deze maatregel als laatste uit te voeren.

Vloerisolatie- De maatregel die het probleem van de ‘koude voeten’ oplost. Deze isolatie maatregel wordt via de onder- of bovenzijde van de begane grondvloer aangebracht. Vloerisolatie zorgt er naast het verhogende wooncomfort en een besparing op de energierekening ook voor dat vocht vanuit de kruipruimte niet in de woning en de draagbalken van de vloer trekt.

Bodemisolatie- Een maatregel die wordt uitgevoerd wanneer vloerisolatie geen optie is. De isolatie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte en zorgt voor een kleine verhoging van het wooncomfort, maar lost vooral de veel voorkomende problemen op in de kruipruimte zoals; vocht, schimmel, zwammen en aanwezig grondwater.

Muur/ Spouwmuurisolatie – Deze isolatiemaatregel wordt enorm vaak gekozen, dit omdat het een relatief goedkope investering is en zorgt voor een zeer hoog rendement. Beschikt jouw woning niet over een spouwmuur dan is muurisolatie een goede optie, door het zetten van een voorzetmuur kan er alsnog isolatie worden aangebracht. Beschikt jouw woning wel over een spouwmuur is het een kwestie van het opvullen van deze loze ruimte voordat u kunt gaan genieten van de voordelen. Spouwmuurisolatie zorgt voor koelte in de zomer en warmte in de winter, dit omdat deze isolatie maatregel ervoor zorgt dat de invloeden van buiten niet meer door de gevel heen de woning intrekken. 

Win- winsituatie


Het aanbrengen van isolatie brengt zoals u heeft kunnen lezen verschillende voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn niet alleen energiebesparend maar dus ook geld besparend en wie wilt dat, in deze dure tijden, nou niet ?

Heeft u nog vragen over de verschillende maatregelen of wilt u meer informatie ? Kijk dan snel verder op deze website of neem contact op met één van mijn collega’s.

Comments are closed.