Kennis maken met onze leverancier PIF Isolatie

Collectieve inkoop
25th June 2018
Alles op een rijtje
13th July 2018
Laat alles zien

Kennis maken met onze leverancier PIF Isolatie

SCHOTGROEP Isolatie werkt samen met gecertificeerde bedrijven met kennis van zaken. Naast Neopixels Insulation BV is ook PIF Isolatie één van onze vaste leveranciers.

PIF Isolatie is onze vaste leverancier als het gaat om isolatiefolie. PIF Isolatie omschrijft zichzelf als een organisatie die innovatief en zeer flexibel is. Ze zijn het meest veelzijdige isolatie materiaal voor nieuwbouw en renovatie.  PIF Isolatie is een product dat 100% recyclebaar is, niet irriterend werkt op huid en ogen en heeft geen nadelige effecten op de gezondheid. Door de unieke eigenschappen van PIF isolatie combineert deze leverancier de hoge Rc waarden van EPS en PIR platen en de flexibiliteit van minerale wol. Het beste van 2 werelden, wie wil dat nou niet?

Producten

Omdat het product van onze leverancier PIF isolatie voor diverse isolatie maatregelen gebruikt kan worden is het een perfect product binnen de isolatiebranche.

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een heerlijk comfortabel gevoel in de woning. De vloer voelt niet meer koud aan. PIF Isolatie is vochtwerend en dat zorgt ervoor dat de vloer ook beschermd wordt tegen vocht.

Gevelisolatie
PIF Isolatie is prima toe te passen als isolatie materiaal in een spouwmuur of in een HSB wand. Door de flexibiliteit is het gemakkelijk te verwerken. Wanneer de gevel geen spouw heeft maar je wel wilt isoleren dan is het mogelijk PIF Isolatie in een voorzetwand. Door de geringe dikte verlies je weinig ruimte in de woning.

Dakisolatie
Naast het isoleren van de vloer en gevel is PIF Isolatie ook geschikt voor het isoleren van het dak. Wanneer je het dak wilt isoleren is het mogelijk aan de binnenzijde van de woning PIF isolatie aan te brengen. Door de minimale dikte van het materiaal verliest u weinig tot geen ruimte.

 

Verwachtingen isolatiemarkt

De isolatiemarkt blijft groeien en vragen naar betere en hoogwaardigere isolatiematerialen. De verwachting van PIF isolatie is dan ook dat de vraag naar goede producten alsmaar zal stijgen.

Om te voldoen aan de wensen van de klant, met oog op duurzaamheid zal PIF Isolatie binnenkort haar nieuwe product verder uitbouwen namelijk, PIF Iso Fast.  De naam zegt het al ‘iso fast’ het product is met 50% minder arbeid te installeren.

Om een voorbeeld te geven nemen we het isoleren van de zolder aan de binnenzijde van de woning. Het isolatie materiaal en de afwerking worden met elkaar gecombineerd en dit zorgt voor een snellere uitvoering. Uiteraard worden tijdens deze ontwikkelingen de brandwerendheid en isolerende waarde van het product niet vergeten.

 

Kwaliteit is belangrijk

PIF Isolatie is gefocust op het opleiden van isolatie professionals. Dit doen ze in het PIF Training Centre. Hier krijgen de verwerkers naast een gedegen praktijkopleiding ook een theoretische opleiding. Daarnaast worden er regelmatig presentaties en duurzaamheidssessies gegeven samen met andere partners.

Vanaf tweede helft 2018 wilt PIF isolatie de verwerkers ook zelf gaan certificeren, zo is de kwaliteit nog beter te controleren.

 

Comments are closed.