Kou in huis

Isolatie draagt bij aan een duurzame woning.
8th February 2018
Van een huis naar een duurzaam thuis!
13th February 2018
Laat alles zien

Kou in huis

Het vriest buiten, en dat betekend dat veel mensen de thermostaat bij thuiskomst flink wat hoger zetten dan normaal. Raar of niet? Want 20 graden blijft toch 20 graden of het nu zomer of winter is… Toch is er een reden waarom die 20 graden in de winter heel anders voelt als in de zomer.

De reden achter het verschil


In de winterperiodes is het buiten kouder dan in de zomerperiodes. In de winter trekt de kou van buiten dan de woning binnen, dit komt doordat woningen nu eenmaal niet 100% kier- en tochtvrij zijn. De lucht vooral rondom de muren, ramen en deuren koelen meer af in deze periode. Er ontstaat in de woning een koude luchtstroom, en dat voel je.

In de zomer hebben we hier minder/ geen last van omdat dan de buiten tempratuur even hoog of zelfs hoger is dan in de woning. Hierdoor is er geen koude luchtstroom te voelen en dat maakt het ‘warmer’.

Oplossingen voor het probleem


Gelukkig zijn er oplossingen om het gehele jaar comfortabel te kunnen wonen. Dan kun je denken aan een grote kop  thee, een dikke trui of een warme woondeken maar er zijn er ook professionele oplossingen die, vooral in de koude periodes, zorgen voor extra warmte.

Woning isolatie is één van de beste oplossingen om te zorgen dat de invloeden van buiten minder gemakkelijk de woning intrekken. ‘Koel in de zomer, warm in de winter’ is dan ook niet voor niets een mooie slogan voor de maatregel spouwmuurisolatie.

Veel voelbare kou komt via de muren de woning binnen en met goede isolatie ga je dit tegen. Ook is het verstandig de huidige beglazing te bekijken. Anno 2018 is er namelijk een HR++ glassoort op de markt. Het verschil tussen HR++ glas en dubbelglas is gelijk aan het verschil tussen dubbel- en enkelglas. En dit kan dus behoorlijk wat schelen.

Spouwmuurisolatie


Ondanks dat het al vele malen in de verschillende blogs naar voren is gekomen ga ik het toch nog even kort hebben over de maatregel spouwmuurisolatie.

De spouw is de tussenruimte van de binnen- en buitenmuur, en deze is vaak niet of onvoldoende geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat de gestookte warmte via de muren uit de woning verdwijnt. Zonde, want dat kost een hoop energie en dus geld.

Door het isoleren van de spouwmuur ga je niet alleen dit energieslurpende verlies tegen, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Om de gewenste resultaten te behalen is een juiste uitvoering in combinatie van een product met een hoge isolatie waarde is van essentieel belang.  Laat spouwmuurisolatie dan ook altijd aanbrengen door een gecertificeerd bedrijf, zo ben je zeker dat de klus goed wordt uitgevoerd en daarnaast heb je vaak nog garantie van een aantal jaar.

Is volgens jou juist de vloer de boosdoener in de winter? Dan kun je het zeker eens overwegen de mogelijkheden te bekijken voor vloerisolatie. Het isoleren van de vloer zorgt in sommige gevallen voor een verhoging van de tempratuur van 3 tot 4 graden.

Meer info


SCHOTGROEP Isolatie is de partner als het gaat om woning isolatie. Wil je af van die vervelende kou in de woning en comfortabel wonen, neem dan snel contact op met één van onze isolatie specialisten!

Comments are closed.