MUURISOLATIE

 

Muurisolatie

Het isoleren van de muren kan zeer rendabel zijn, omdat via de muren heel wat warmte verloren kan gaan. De energierekening gaat omlaag en de warmte blijft binnen. Er zijn verschillende manier op muurisolatie te installeren.

Muurisolatie mogelijkheden:

Spouwmuurisolatie, hierbij wordt de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Dit is eigenlijk de makkelijkste manier van muurisolatie. Via de buitenmuur worden er gaatjes geboord om vervolgens het isolatiemateriaal in te spuiten. Geen troep, geen aanpassing van aangezicht van de woning en geen ruimteverlies.

Buitenmuurisolatie, hierbij wordt isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur aangebracht. Na het aanbrengen moet het isolatiemateriaal wel weer worden bedekt met gevelbekleding. Een andere bijkomstigheid waar rekening mee moet worden gehouden is dat het aangezicht van de woning wordt aangepast dus het kan zijn dat u hiervoor een vergunning bij de gemeente dient aan te vragen.

Binnenmuurisolatie, deze manier van isoleren komt niet zo vaak voor, omdat het zeer omslachtig is. Hiervoor wordt pas gekozen als bovenstaande isolatiemogelijkheden uitgesloten zijn. Er moet aan de binnenkant van het huis een voorzetwand worden geïnstalleerd om ruimte te creëren voor het isolatiemateriaal. Dit veroorzaakt uiteraard ruimteverlies.

Voordelen van muurisolatie

Het is altijd een slimme zet om te investeren in muurisolatie of het isoleren van uw woning in het algemeen. Niet alleen bespaart u op uw energierekening, het is ook warmer in huis, het is beter voor het milieu en u zorgt voor een gezondere leefomgeving omdat schimmel en vocht geen kans meer krijgen. Lees hier meer over spouwmuurisolatie.

MEER INFORMATIE?
NEEM CONTACT OP

Summary
Review Date
Reviewed Item
Muurisolatie
Author Rating
51star1star1star1star1star