Normen rondom isolatie

Kennis maken met onze leverancier Neopixels
29th March 2018
Spouwmuurisolatie in de zomer
6th April 2018
Laat alles zien

Normen rondom isolatie

Door alle veranderingen en ambities rondom duurzamer wonen, leven en bouwen zijn de normen rondom isolatie de laatste paar jaren behoorlijk aangepast . Dit is wellicht niet voor iedereen even goed nieuws, want een wijziging van een norm brengt vaak een hoop kosten met zich mee. Vooral voor de wat oudere woningen in Nederland, waar er behoorlijk wat van zijn, betekend een ophoging van de norm vaak dat de woningen niet meer voldoen.

Ondanks de investering die dan gedaan moet worden brengt het isoleren van de woning ook 2 grote voordelen met zich mee namelijk; een lagere energierekening en een hoger wooncomfort.

Waarom bestaan er isolatienormen


De normen die worden gesteld aan woning isolatie hebben alles te maken met het creëren van een beter milieu. De verwachtingen zijn dat de overheid deze normen de komende jaren behoorlijk ophoogt. Dit heeft alles te maken de ambitieuze energiedoelstellingen.

Waar moet je als koper dan op letten?


Om de woning optimaal te isoleren moet je rekening houden met de RC- waarde van het aan te brengen product. De RC- waarde vertelt je hoe goed het product isoleert. Hoe hoger de RC- waarde hoe beter.

Uiteraard is het raadzaam ook goed te kijken naar welk isolatiemateriaal het beste bij de woning past en welke het beste jouw problemen oplost. Tevens is het raadzaam te kiezen voor een duurzaam product, dit zorgt ervoor dat je wellicht levenslang kunt genieten van de aangebrachte isolatie.

Wil je meer informatie over de RC-waarde klik dan op deze link, je komt zo direct uit op de juiste pagina.

Verschillende waardes


In de isolatiebranche worden er verschillende waardes benoemd. Wij begrijpen dat het lastig is al deze waardes te begrijpen en wat ze precies inhouden. De meest voorkomende hebben we dan ook even op een rijtje gezet

De R-waarde
Als we het hebben over het isoleren van glas, vloeren, daken of muren wordt het isolatievermogen van het materiaal uitgedrukt in de R-waarde. De waarde geeft aan hoe laag of juist hoog de isolerend vermogen van de verschillende producten zijn. Hoe hoger deze waarde hoe hoger de isolerende waarde. Deze waarde wordt ook gebruikt bij de aanvraag van premies of subsidies.

De K- waarde deze waarde geeft de globale isolatiewaarde van een woning of gebouw aan. Deze waarde wordt bepaald door het warmteverlies door ondermeer het dak, vloer, ramen en buitenmuren. Een lage K- waarde staat voor weinig warmteverlies

De RC- waarde, de waarde waarover gesproken wordt in de offerte en tijdens de gesprekken met onze isolatie adviseurs. Door de verschillende isolatielagen die worden aangebracht die elkaar versterken wordt de totale isolatiewaarde van het product uitgedrukt in de RC- waarde. Een RC- waarde is een optelling van de R- waarde en de isolatiewaarde van het desbetreffende product.

De U- waarde deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat per vierkante meter per seconde. Hoe lager deze waarde hoe hoger de isolatiewaarde

Meer informatie


Wil jij meer informatie over onze hoogwaardige producten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via het contactformulier op onze website.

Comments are closed.