Obstakels in de kruipruimte

Energieneutrale woning
2nd May 2018
Certificeringen
8th May 2018
Laat alles zien

Obstakels in de kruipruimte

Veel woningen in Nederland beschikken over een kruipruimte, vaak bevinden zich hier de leidingen en riolering van de woning. Als je wel eens een kijkje in de kruipruimte hebt genomen is het zomaar mogelijk dat je een tussenfundering of ander obstakel bent tegen gekomen. In de kruipruimte is het in 9/10 gevallen vochtig en staat er in enkele gevallen zelfs grondwaterstand. Dit kan veel problemen veroorzaken in de woning, hierbij kan gedacht worden aan optrekkend vocht, schimmelvorming of een koude begane grond vloer.

Het isoleren van de kruipruimte lost deze problemen op, enkel is het dan wel nodig dat de tussenfundering of andere obstakels, deels, worden verwijderd uit de kruipruimte.


Tussenfundering

Als je toegang hebt tot de kruipruimte doormiddel van een kruipluik aan de voor- of achterzijde van de woning is het zomaar mogelijk dat er geen toegang is tot de gehele kruipruimte. Dit komt door een tussenfundering.

In sommige gevallen is een tussenfundering geplaatst, vaak is deze opgemetseld tussen de keuken en de woonkamer. Een tussenfundering kan voor problemen zorgen tijdens werkzaamheden in de kruipruimte. Bij bodem of vloerisolatie is het namelijk noodzakelijk dat de gehele vloer van de woning bereikbaar is, op deze manier heb je het beste resultaat van de isolatie.

Wanneer er een tussenfundering geplaatst is en deze, deels, verwijderd moet worden zal dit duidelijk worden tijdens de inspectie. Aan het verwijderen van een aantal stenen uit de tussenfundering zijn extra kosten verbonden. Wij spreken hierbij over het creëren van een mangat.

Geen tussenfundering maar andere obstakels

Bij kruipruimten waar geen tussenfundering aanwezig is, is het zomaar mogelijk dat er wel andere obstakels aanwezig zijn. Hierbij kan je denken aan;

  • Grondwater stand
  • Aanwezigheid van ongedierte
  • Aanwezigheid van puin of andere voorwerpen

Wanneer er werkzaamheden in de kruipruimte uitgevoerd moeten worden kunnen deze obstakels zorgen voor problemen. Het is dan ook belangrijk dat deze verwijderd worden uit de kruipruimte voordat de werkzaamheden plaatsvinden. Zo inspecteren wij de kruipruimte altijd op aanwezig grondwater of ongedierte en vragen wij de klant, in de voorwaarden van onze offerte, aanwezige spullen en/of puin te verwijderen uit de kruipruimte.

Bij ongedierte zal er een ongediertebestrijder in de hand genomen moeten worden, zodat de dieren uit de kruipruimte verwijderd worden. Uiteraard is het mogelijk deze werkzaamheden door ons te laten verzorgen, wij zullen dan een derde partij inschakelen. Bij de stand van grondwater in de kruipruimte beschikken wij over diverse pompen om het aanwezige water te kunnen verwijderen uit de kruipruimte.

Meer informatie 


Voor meer informatie over funderingen of andere obstakels in de kruipruimte, een offerte op maat of andere vragen kun je ons een bericht sturen via de contactpagina op onze website.

 

Comments are closed.