Onze isolatiespecialist aan het woord

Warm in de winter koel in de zomer!
2nd October 2017
Energie besparen is geld besparen !
4th October 2017
Laat alles zien

Onze isolatiespecialist aan het woord

Onze isolatiespecialisten gaan voor het beste resultaat. En dan hebben we het niet alleen over de beste besparing maar ook de beste oplossing rekening houdend met uw wensen. De isolatiespecialist hoort graag uw wensen en zorgt ervoor dat deze zo goed mogelijk samenvallen met het isolatieproduct.

Laten we eens beginnen bij het begin. Voordat er een op maat gemaakte offerte aangeboden kan worden is het noodzakelijk dat de problemen en de huidige situatie bekend is bij de isolatie specialist. Maar hoe kies je de beste maatregel en het beste product ? Laten we eens een aantal vragen stellen aan onze isolatiespecialist Marcel.

Bij een offerte aanvraag is het vaak noodzakelijk een inspectie uit te voeren,waar let je tijdens een inspectie op ?

Tijdens de inspectie worden er op een aantal zaken gelet, deze zaken zijn afhankelijk van de productgroep waarvoor de inspectie wordt uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan; spouwmuurisolatie of kruipruimte isolatie.

Bij spouwmuurisolatie zijn een aantal zaken belangrijk;

 • De staat van de buitengevel;
 • De spouwdiepte;
 • De voegkleur;
 • De isolatiewaarde;
 • De wensen van de klant.

Bij kruipruimte isolatie wordt er vooral gelet op;

 • De bereikbaarheid van de kruipruimte;
 • De soort vloer;
 • De hoogte van de kruipruimte;
 • De waterstand;
 • Zijn alle compartimenten bereikbaar en de veiligheid;
 • De isolatiewaarde;
 • De wensen van de klant.

Nu zijn er verschillende isolatie maatregelen, welke toegepast kunnen worden, zoals; bodem- en vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Welke maatregel is over het algemeen het ‘beste’ om mee te beginnen ?

Het product welke het ‘beste’ is verschilt per woning en is afhankelijk van verschillende aspecten. Als we puur en alleen naar de portemonnee van de klant kijken zijn dakisolatie en spouwmuurisolatie degene waar de grootste besparing mee behaald kan worden. Maar bij een laag wooncomfort heeft de bewoner bijvoorbeeld veel meer baad bij vloer- of kruipruimte isolatie. De bewoner zal dan vaak last hebben van ‘koude voeten’ en dit is goed te verhelpen met vloer- of bodemisolatie.

Wat hebben ‘koude voeten’ te maken met een slechte vloer- of bodemisolatie ?

Koude voeten zijn over het algemeen het gevolg van een koude vloer. Een koude vloer kunnen we voorkomen door het toepassen van vloer- of bodemisolatie. Beide opties schelen al snel een paar graden op de temperatuur van de vloer.

Op het moment dat een kruipruimte ongeïsoleerd en enigszins vochtig is wordt de kou ook meer geleid via de vloer. Om dit te voorkomen kunnen we dus of het klimaat en de vochthuishouding in de kruipruimte veranderen door bodemisolatie of de vloer inpakken doormiddel van vloerisolatie.

Het laten aanbrengen van isolatie vraagt om een investering, wat is de gemiddelde terugverdientijd ?

De investering die er gedaan wordt bij het na-isoleren van de woning zal per productgroep verschillen hierdoor is ook de terugverdien tijd afhankelijk van het gekozen product. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen den 5 á 10 jaar.

SCHOTGROEP Isolatie werkt met PIF, NEOPIXELS en ISOBOOSTER waarom is er uit de vele verschillende producten op de isolatiemarkt gekozen voor juist deze ?

De reden dat wij hebben gekozen voor bovenstaande producten heeft te maken met de jaren lange ervaring welke SCHOTGROEP heeft. Door de verschillende kruipruimten welke wij hebben gezien in de loop der tijd en de verschillende situaties hebben wij gekeken welke producten geschikt zijn om te kunnen toepassen in de kruipruimte. Met bovenstaand assortiment hebben wij voor iedere situatie een passend product. Daarnaast kunnen we in veel gevallen ook meerdere producten aanbieden waardoor we ook op de verschillende prijsniveaus een passende aanbieding kunnen doen.

Comments are closed.