Prijs of kwaliteit

Van een huis naar een duurzaam thuis!
13th February 2018
SCHOTGROEP isoleert Nieuw- Lekkerland
21st February 2018
Laat alles zien

Prijs of kwaliteit

Wat is de beslissende factor voor jou als het gaat om woning isolatie? De prijs, of juist de kwaliteit van het product? Hoe je het ook went of keert is de prijs het eerste waar we naar kijken, terwijl dit zeker als het gaat om isolatie niet het belangrijkste is.

Door de enorme hoeveelheid producten en prijzen is het niet gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om hierover iets meer duidelijkheid te geven lees je onderstaande alles over de isolatie prijzen.

Prijs altijd per m2


Prijzen voor isolatie maatregelen worden in de meeste gevallen berekend er m2 (vierkante meter) Hierdoor is het logisch dat een kleinere woning minder duur is dan een grote vrijstaande woning. De te isoleren oppervlakte heeft dan ook alles te maken met de totaalprijs.

Eenmalige kosten, jaarlijkse besparing!


Wanneer je kiest voor een isolatie product met een lange levensduur en een hoge isolatiewaarde zorg je ervoor dat je de investering maar eenmalig moet doen. Kies je voor een isolatie product met een minder lange levensduur dan is het mogelijk dat na loop der jaren de isolatie deels moet worden aangevuld.

Ondanks de investering zal isolatie er voor zorgen dat je de investering altijd terug verdient. De terugverdientijd hangt volledig af van de isolatiewaarde van het gekozen product en je eigen stookgedrag. Dus als je zelf een beetje slim stookt en een goed isolatieproduct kiest scheelt dit je honderden euro’s per jaar!

21% BTW, NEE!


Het grote voordeel bij isolatiewerkzaamheden is dat het BTW- tarief ook in 2018 verlaagd blijft tot 6%. Normaal is het BTW- tarief  21% en zeker voor particulieren klanten scheelt dit behoorlijk in de prijs.

Je kunt de verlaging van het BTW- tarief zien als een soort subsidie, je bespaart er geld mee. De overheid heeft deze verlaging van het BTW- tarief ook op deze manier bedoeld. Ze hopen dat woning eigenaren op deze manier gestimuleerd worden om energiezuinige maatregelen, zoals isolatie, te laten uitvoeren.

Prijs per woningtype


De tussenwoning;
De prijzen voor spouwmuurisolatie van een tussenwoning ligt onder de 1.000 euro. Een tussenwoning heeft niet gek veel muuroppervlakte, maar mag ondanks dat zeker niet vergeten worden. De kosten voor dakisolatie liggen iets hoger, voor een tussenwoning zal dit een bedrag zijn rond de 3.000 euro.  Vloerisolatie, is heel afhankelijk van het gekozen product. Maar kost normaliter tussen de 1.000 en 1.500 euro.

Een hoekwoning;
Door de iets wat grotere oppervlaktes van een hoekwoning zijn de kosten voor de isolatiewerkzaamheden ook iets hoger. Voor spouwmuurisolatie moet je denken aan een bedrag tot 1.500 euro. Dakisolatie voor deze woningsoort kost rond de 4.000. Omdat ieder product en verschillende methodes hun eigen prijzen hebben is dit ook voor vloerisolatie. Wil je de vloer isoleren van je tussenwoning houdt dan rekening met een prijs van 2.000 euro.

De vrijstaande woning;
Vrijstaande woningen verschillen enorm in grote, hierdoor zijn de prijzen lastig aan te geven. Laten we voor het gemak een spouwmuur van 150m2  nemen, de kosten hiervan zijn 2.200 euro. Aanzienlijk hoger dan de andere woningsoorten maar dit komt dan ook door het grote muuroppervlakte. Voor dakisolatie moet rekening gehouden worden met een prijs van 6.500 euro. En als laatste sluiten we af met de vloerisolatie, voor deze woningsoort kost dat je ongeveer 2.400 euro.

Besparing per isolatiemaatregel


Nu duidelijk is wat de gemiddelde kosten zijn voor de verschillende woningtypes is het wellicht handig om ook even kort de besparing van verschillende isolatiemaatregelen te bespreken.

Spouwmuurisolatie geeft de hoogte besparing als het gaat om gasverbruik. Het bespaart namelijk gemiddeld tussen de 9 en 11 m3 per jaar. Ook de terugverdientijd is relatief kort, we spreken over 3 tot 5 jaar.

Dakisolatie is de topper onder de isolatiemaatregelen en is goed voor een besparing van 30% op de totale stookkosten. Deze isolatiemaatregel doet er iets langer om zichzelf terug te verdienen namelijk 5 tot 7 jaar.

Isolatie van de vloer is vooral rendabel als er problemen worden ondervonden van een koude begane grondvloer of duidelijk warmte verlies naar de kruipruimte. Via de energierekening wordt deze maatregel binnen 10 jaar terugverdient.

De uiteindelijke terugverdientijd zal altijd afhankelijk zijn van je stookgedrag en het gekozen product. Door te kiezen voor een goed en gecertificeerd product, met een hoge isolatiewaarde, kan je er in ieder geval zeker van zijn dat de isolatie doet wat je is belooft.

Comments are closed.