Problemen met schimmel

Wat is de beste isolatie voor jouw woning?
22nd February 2018
Hoge energierekening door aanhoudende kou
2nd March 2018
Laat alles zien

Problemen met schimmel

Schimmel of weerplekken, naast het onaangename gezicht kunnen ze ook zorgen voor gezondheidsproblemen. En omdat ze zich overal in de woning kunnen voordoen is het een veelvoorkomend probleem. 

Van een paar plekjes in de badkamer of langs de ramen zal niemand opkijken, maar bij behoorlijk groot oppervlakte is dit een heel ander geval. Behandeling van de schimmel is dan noodzakelijk.

Omdat schimmels nu eenmaal slecht zijn voor de gezondheid is het belangrijk schimmels tegen te gaan. Dit is gelukkig op verschillende manieren mogelijk, vandaag vertellen wij jullie dan ook graag wat meer over schimmels in de woning.

Waardoor ontstaan schimmels?


Schimmels ontstaan door het slecht ventileren van de woning, vochtige en warme ruimtes zijn de ideale plek voor schimmels. Hierdoor zien we ze dan ook veel in de badkamer en in de slaapkamers rondom de ramen.

Schimmels kunnen zelfs al slecht zijn voor de gezondheid voordat er iets van te zien is. 

Schimmels en ziekte


Hoe je het ook wendt of keert zijn schimmels dus erg slecht voor de gezondheid. En bij sommige ziekten of aandoeningen kunnen schimmels zelfs zorgen voor een verergering van de klachten.

Symptomen die kunnen veroorzaakt worden door schimmels zijn;

  • Hoofdpijn;
  • Niezen;
  • Vermoeidheid;
  • Een loopneus.

Heb je continue last van bovenstaande symptomen is het raadzaam de woning eens te controleren op schimmels en deze te behandelen/ te laten verwijderen. Een garantie dat de klachten 100% zullen verdwijnen is het niet, maar het zal uw gezondheid zeker ten goede komen.

Oplossingen tegen schimmels


Bij zicht- en merkbare schimmel- of weerplekken in de woning is het verstandig deze zo snel mogelijk aan te pakken. Er zijn verschillende middelen op de markt verkrijgbaar die de schimmels te lijf gaan zoals bijvoorbeeld schimmelsprays, een prima oplossing.

Wanneer je de schimmel behandeld hebt is het belangrijk dat de schimmels niet meer terug zullen keren. De groei van schimmels kan je voorkomen door goede ventilatie. Ventileren is en blijft zeer belangrijk voor een gezonde woning. Zorg dus altijd, ongeacht de weersomstandigheden, voor een goede ventilatie.

Wanneer je ondanks goede ventilatie last blijft houden van terugkomende schimmelplekken op bijvoorbeeld de muren van de begane grond is het raadzaam eens een kijkje te nemen in de kruipruimte. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat het vocht via de kruipruimte de woning intrekt. Wanneer dit probleem zich voordoet is het raadzaam eens naar de mogelijkheden te informeren voor kruipruimte isolatie.

SCHOTGROEP Isolatie kan je door de jaren lange ervaring met vochtproblemen een passende oplossing aanbieden. Kom in contact met ons via het contactformulier op onze website.

Meer weten over woning isolatie?


Omdat schimmel problemen kunnen worden tegen gegaan door goede woning isolatie, is isolatie een zeer slimme keuze. Het komt naast je gezondheid ook het comfort in de woning ten goede. En als klapper op de vuurpijl zorgt isolatie ook voor een flinke besparing op de energierekening.

Wil je dus echt van problemen zoals; schimmels, kou en een hoge energierekening af? Neem dan contact op met SCHOTGROEP Isolatie.

Comments are closed.