SCHOTGROEP isoleert Nieuw- Lekkerland

Prijs of kwaliteit
15th February 2018
Wat is de beste isolatie voor jouw woning?
22nd February 2018
Laat alles zien

SCHOTGROEP isoleert Nieuw- Lekkerland

In onze eerdere blog ‘SCHOTGROEP aan het werk in Nieuw- Lekkerland is het project al eens eerder besproken. Sinds oktober vorig jaar zijn wij, in opdracht van Damsteegt, in Nieuw- Lekkerland gestart met het opnieuw isoleren van 158 woningen.

De werkzaamheden zijn nu, februari 2018, in volle gang en vanmiddag hebben we een kijkje genomen bij de collega’s. En dat zorgt ervoor dat wij deze keer iets dieper inzoomen op de werkzaamheden.

Het project in zijn algemeen


De werkzaamheden welke uitgevoerd worden in samenwerking met Aannemingsbedrijf Damsteegt hebben alles te maken met onze specialisatie isolatie.  Bij de 158 woningen van de woningbouwstichting worden namelijk;

  • De daken geïsoleerd;
  • De oude spouwmuurisolatie verwijderd;
  • Nieuwe spouwmuurisolatie aangebracht;
  • De kruipruimten waar nodig opgehoogd;
  • Alle kruipruimten geïsoleerd.

Een kijkje nemen op het project


Bij aankomst in de straat is de XIVAC, de machine waarmee de oude spouwmuurisolatie wordt verwijderd, niet te missen. Vandaag staat de dag van de werknemers dan ook in het teken van het verwijderen van de oude spouwmuurisolatie.

Bij deze woningen is het verwijderen van de aanwezige spouwmuurisolatie noodzakelijk. De isolatie voldoet namelijk niet meer aan de wet- en regelgeving. Tevens is in vele gevallen het isolatiemateriaal verzakt en zorgt daardoor voor vochtproblemen.

De oude isolatie wordt door verschillende medewerkers verwijderd. Het gaat eigenlijk in een soort treinvorm. Want naast de juiste uitvoering vinden wij het ook belangrijk dat de bewoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen hebben.

De isolatie kan pas verwijderd worden als er toegang is gemaakt tot de spouwmuur. De spouwmuur toegankelijk maken wordt gedaan doormiddel van het boren van gaten en het verwijderen van 1 of 2 stenen uit de onderkant van de gevel.

Wanneer de gaten zijn geboord en de stenen zijn verwijderd kan de XIVAC zijn werk doen. Door geperste lucht via de geboorde gaten in de spouw te spuiten zal het isolatiemateriaal verpulveren en gaan zakken. Om dit isolatiemateriaal te verwijderen wordt er een grote zuigmond geplaatst op de plek waar de stenen zijn verwijderd.

Onze werknemers zorgen er dan ook voor dat de spouw in zijn geheel weer leeg zal zijn zodat er plek is voor nieuw isolatiemateriaal. En dan begint het opvullen…

Voor het opvullen van de spouwmuur is er gekozen voor HR++ EPS parels van onze vaste leverancier Neopixel. De HR++ EPS parels worden gemixt met een speciale lijmsoort die ervoor zorgt dat het isolatiemateriaal, binnen 2 dagen, volledig uitgehard zal zijn.  Het is belangrijk dat het isolatiemateriaal uithard omdat het anders mogelijk is dat de isolatie door kieren of andere openingen snel uit de spouw zal verdwijnen.

Meer informatie?


Op onze facebook pagina is een fotoreeks te zien van het werkbezoek. Ben je benieuwd naar de foto’s? Neem dan zeker een kijkje op https://www.facebook.com/schotgroep.bodemafsluiting/

Comments are closed.