SCHOTGROEP isoleert Nieuw-Lekkerland

Energie besparen is geld besparen !
4th October 2017
Alles wat u moet weten over vloerisolatie
20th October 2017
Laat alles zien

SCHOTGROEP isoleert Nieuw-Lekkerland

Vorige week zijn onze collega’s gestart in Nieuw-Lekkerland aan een grootschalig isolatieproject in opdracht van Damsteegt. Woningen van de woningbouwstichting Lek en Waard worden opnieuw geïsoleerd.  En daar vertellen wij u natuurlijk graag meer over!

Het project in zijn algemeen


De werkzaamheden welke uitgevoerd worden in samenwerking met Aannemingsbedrijf Damsteegt hebben alles te maken met onze specialisatie isolatie.  Bij de 158 woningen van de woningbouwstichting worden namelijk;

  • De daken geïsoleerd;
  • De oude spouwmuurisolatie verwijderd;
  • Nieuwe spouwmuurisolatie aangebracht;
  • De kruipruimten waar nodig opgehoogd;
  • Alle kruipruimten geïsoleerd.

Verwijderen van de oude spouwmuurisolatie


Het verwijderen van de spouwmuurisolatie wordt gedaan doormiddel van een XIVAC,  dit is een machine waarmee het oude isolatie materiaal op de juiste manier uit de spouw verwijderd wordt.  Er wordt voordat de XIVAC zijn werk kan doen één baksteen verwijderd uit de gevel en op het boorpatroon van de spouwmuurisolatie verschillende gaten geboord.

Doormiddel van deze gaten kan de XIVAC zijn werk doen, namelijk het verwijderen van de spouwmuurisolatie. Door het blaas en zuigsysteem van deze machine wordt het oude isolatie materiaal verwijderd.

De exacte duur van deze werkzaamheden liggen aan het aanwezige vocht in de spouwmuur. Vocht zorgt er namelijk voor dat het te verwijderen product minder makkelijk te verwijderen is.

Maar waarom wordt het oude isolatie materiaal verwijderd ?!


De eisen rondom het isoleren van woningen zijn in de loop der jaren steeds strenger geworden. Niet gek want de overheid en veel gemeenten willen graag zo ‘energie zuinig’ mogelijk worden.

Het aanwezige isolatiemateriaal tijdens dit project is wol. Wol voldeed enkele jaren geleden aan deze eisen, anno 2017 helaas niet meer en daarom is het tijd voor vernieuwing.

Alle 158 woningen ‘opnieuw’ isoleren


De woningbouwstichting heeft opdracht gegeven aan Aannemingsbedrijf Damsteegt om 158 woningen van top tot teen opnieuw te isoleren. Aannemingsbedrijf Damsteegt draagt in dit project  zelf zorg voor het aanbrengen van dakisolatie en wij dragen zorg voor de spouwmuur- en bodemisolatie.

Om de bewoners van de woningen zo min mogelijk tot last te zijn worden de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uitgevoerd.  Wij zorgen er namelijk voor zodra het oude isolatie materiaal uit de spouwmuur verwijderd is, de nieuwe spouwmuurisolatie aansluitend wordt aangebracht.

Uiteindelijk nemen wij een kijkje in de kruipruimte voor het waarnodig ophogen van de kruipruimte en het aanbrengen van bodemisolatie. Het ophogen van sommige kruipruimte is nodig omdat er bij een enkele woning sprake is van verzakking.

Onze jaren lange ervaring in de kruipruimte komt goed van pas!


Er is gebleken dat de kruipruimtes van de 158 woningen niet geheel ‘simpel’ in elkaar zitten. Er zijn namelijk verschillende compartimenten of geheel onbereikbare delen in deze kruipruimten aanwezig. Door onze jarenlange ervaring en kennis kunnen wij ervoor zorgen dat alsnog alle compartimenten netjes opgehoogd en geïsoleerd worden opgeleverd.

Waarom isolatie belangrijk is


Anno 2017 is woning isolatie een booming business en dat laten niet alleen de overheid en gemeentes zien maar ook de eigenaren van koopwoningen.

Isolatie zorgt er namelijk voor dat de woning energie bespaart, en dit scheelt niet alleen u als bewoner veel geld maar is ook goed voor het milieu. Naast de bijdrage aan het milieu zorgt isolatie er ook voor dat de woning een beter energielabel krijgt.

Wilt u informatie over het energielabel ? kijk dan eens verder op onze website!

Comments are closed.