Spouwmuurisolatie in de zomer

Normen rondom isolatie
5th April 2018
SCHOTGROEP Isolatie op socialmedia
9th April 2018
Laat alles zien

Spouwmuurisolatie in de zomer

Spouwmuurisolatie is de populairste isolatiemaatregel in Nederland. Dit is niet gek want spouwmuurisolatie is relatief goedkoop en zorgt daar in tegen wel voor een behoorlijke besparing op de energierekening en een verhoging van het wooncomfort.

Het isoleren van de spouwmuur is binnen één dag gebeurt, en dit zonder overlast binnen in de woning. De werkzaamheden worden namelijk geheel vanaf de buitenzijde van de woning uitgevoerd. Het enige wat een klein beetje overlast geeft is het boren van de gaatjes. Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie in zijn algemeen, klik dan op deze link en kom direct op de juiste pagina terecht.

Warm in de winter, koel in de zomer


Veel mensen denken bij isolatie alleen aan het winnen van warmte in de koudere periodes maar vergeten dat isolatie bijvoorbeeld in de spouwmuur ook in de zomer voor heel veel voordelen kan zorgen. En dat is precies waar wij je vandaag iets meer over willen vertellen.

Isolatie in de zomer


Zoals we al even kort vertelde kan isolatie in de zomer ook veel voordelen met zich meebrengen. En hier vertellen we jullie graag meer over. 

Isolatie zorgt er in de winter voor dat de gestookte warmte niet uit de woning verdwijnt, in de zomer zorgt vooral spouwmuurisolatie ervoor dat de warmte juist niet de woning binnen dringt.

Spouwmuren van woningen die gebouwd zijn vóór 1980 zijn meestal niet of onvoldoende geïsoleerd en kunnen dus na geïsoleerd worden.

Je kunt het vergelijken met een thermosfles, bij warme dranken blijft het warm en bij koude dranken juist koud. En dat is juist precies wat we willen, bij warmte buiten willen we zo af en toe gewoon even aan verkoeling toe. En dit kan zonder alle toeters en bellen van ventilatoren, airco’s en dergelijke gewoon binnenshuis.

Alle voordelen op een rijtje


Nu we het meeste wel hebben besproken is het handig alle voordelen eens eventjes op een rijtje te zetten;

  • Spouwmuurisolatie zorgt voor een lagere energierekening!
  • Het zorgt voor een koele woning in de zomer en warme woning in de winter.
  • Het isoleren van de spouwmuur zorgt voor een vermindering op het gebruik van de verwarming, airco of ventilator.
  • Als je kiest voor het installeren van spouwmuurisolatie in de zomer zijn de wachttijden voor werkzaamheden veel korter.
  • Je draagt het gehele jaar bij aan een schoner en groener milieu


Meer informatie


Wil jij meer informatie over spouwmuurisolatie? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via het contactformulier op onze website.

Comments are closed.