SPOUWMUURISOLATIE

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt het meest toegepast in Nederland, omdat dit de voordeligste manier is om uw woning energiezuinig te maken. Het is bij uitstek een isolatiemaatregel om tegen een relatief lage investering een groot isolatie effect te bereiken. De warmte zal via de muren het huis niet meer verlaten en u zult direct het verschil merken. Het is niet alleen warmer en comfortabeler in huis, uw energierekening loopt ook direct terug.

De besparing die spouwmuurisolatie kan opbrengen verschilt uiteraard per woning. Heeft u een vrijstaande woning? Of een tussenwoning? Voor een vrijstaande woning zal de spouwmuurisolatie nog meer opleveren dan voor een tussenwoning. voorkomen.

Wat is Spouwmuurisolatie?

Sinds 1960 zijn spouwmuren verplicht voor alle huizen. Spouwmuren zijn wel vochtwerend, maar isoleren niet optimaal. De spouwmuur bestaat uit twee muurdelen die aan elkaar bevestigd zijn. Tussen deze twee muurdelen zit een 'spouw'. Via de buitenmuur kunnen er gaatjes worden geboord, zodat er isolatiemateriaal in deze ruimte, de spouw, kan worden ingespoten. Doordat dit snel en efficiënt kan worden gedaan heeft u binnen een dag een geïsoleerde woning, mits u het door specialisten laat verzorgen.

Spouwmuurisolatie is duurzaam en energiebesparend. Daarnaast geeft deze isolatie maatregel weinig rommel en rompslomp. Ook de kosten zijn minimaal in vergelijking met andere isolatiemogelijkheden.

Om erachter te komen of uw huis voorzien is van spouwmuren kunt u natuurlijk het bouwjaar als leidraad nemen, maar er zijn ook andere zaken waar u op kunt letten. Bijvoorbeeld, wat is de dikte van uw muur, is dit minder dan vierentwintig centimeter dan heeft u geen spouwmuur omdat de muur dan te dun is voor de spouw. Is uw muur wel dikker dan vierentwintig centimeter dan kunt u ervan uitgaan dat het een spouwmuur is. Dan staat u niets in de weg om de spouwmuur te laten isoleren. Neem voor de zekerheid onze specialisten in de arm. Zij kunnen u uitsluitsel bieden.

Mocht uw woning geen spouwmuren hebben dan kunnen ook de binnenmuren worden geïsoleerd. Dan wordt er een voorzetwand aan de binnenkant van de muur gezet en zo ruimte gecreëerd voor isolatie. Ook kunnen alsnog de buitenmuren worden geïsoleerd door isolatiemateriaal op de buitenmuren aan te brengen, dit materiaal wordt afgedekt met gevelbekleding. Hier heeft u wel een vergunning van de gemeente voor nodig.

Schotgroep Isolatie maakt bij het isoleren van de spouwmuur gebruik van de volgende hoogwaardige isolatiematerialen: HR++ EPS Parels & Premium EPS Parels van Neopixels. Bekijk hier alle informatie over kruipruimteisolatie.

MEER INFORMATIE?
NEEM CONTACT OP