Spouwmuurvervuiling

Certificeringen
8th May 2018
Ventilatieroosters via spouwmuur
15th May 2018
Laat alles zien

Spouwmuurvervuiling

De spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van de woning. Deze ruimte is buitengewoon geschikt voor het isoleren van de woning en bij nieuwbouw woningen wordt de ruimte daar dan ook direct voor gebruikt. Bij oudere huizen is dit vaak anders, de spouwmuur is niet geïsoleerd en in de loop der jaren zelfs mogelijk vervuild. Het isoleren van de spouwmuur heeft met aanwezig vuil geen zin, er zullen koude bruggen ontstaan die het effect van de isolatie niet ten goede komen.

Spouwmuurvervuiling wat nu!

Bij vervuiling van de spouwmuur moet gedacht worden aan;

  • Cementresten
  • Zand
  • Puin
  • Overig afval

Als de vervuiling zodanig erg is dan heb je kans op problemen zoals vocht, schimmels en condens op de binnenmuren. Dit is niet alleen slecht voor de staat van de woning maar ook zeker voor je gezondheid.  Uiteraard is het het beste om, door een gespecialiseerd bedrijf, de spouwmuurvervuiling te laten verwijderen. Ze zullen hiervoor een aantal stenen uit de buitenzijde van de muur verwijderen en de vervuiling uit de spouwmuur halen.

Isoleren

Nu de vervuiling uit de spouwmuur verwijderd is, is het tijd om de spouwmuur te isoleren. Door het isoleren van de spouwmuur, wat overigens voor een reguliere tussenwoning +/- 750,00 euro kost, bespaar je niet alleen geld maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Laat je niet afschrikken door het verwijderen van de spouwmuurvervuiling, dit is namelijk totaal niet nodig. De klus is het meer dan waard want spouwmuurisolatie bied heel veel voordelen.

 

SCHOTGROEP Isolatie is uw partner!

SCHOTGROEP heeft niet de kennis en ervaring in huis welk benodigd is voor het isoleren van de woning maar ook voor het verwijderen van eventuele spouwmuurvervuiling. Dit maakt het voor jou als klant alleen nog maar gemakkelijker want zo hoeft u maar één partij in te schakelen. Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Comments are closed.