Thermografisch onderzoek

Alles over Bodemisolatie
22nd November 2017
Vocht en schimmels in de woning
7th December 2017
Laat alles zien

Thermografisch onderzoek

SCHOTGROEP maakt in sommige gevallen bij woning opnames of herstel werkzaamheden gebruik van thermografie. Door deze techniek worden de temperatuurverschillen gemakkelijk weergegeven.

Een thermografisch onderzoek wordt uitgevoerd met een warmte camera. Door het gebruik van deze camera kunnen er op een veilige afstand infrarood foto’s gemaakt worden van de woning, zo worden temperatuurverschillen gemakkelijk zichtbaar.

De weersomstandigheden zijn zeer belangrijk bij het maken van infrarood foto’s. Een onderzoek kan namelijk niet worden uitgevoerd op een stralend mooie zomer dag, het verschil tussen binnen en buiten is dan minimaal. Tevens moet het minimale verschil van de binnen- en buitentemperatuur á 10 graden Celsius zijn.  Ook tijdens zware regenval of sneeuw is het niet te adviseren een onderzoek uit te laten voeren, regen of sneeuw laat de daadwerkelijke tempratuur van beregende of besneeuwde delen dalen, en dit kan resulteren in een onbetrouwbaar onderzoek.

Wat is een thermografisch onderzoek


Kort door de bocht, is het een zoektocht naar temperatuursverschillen.

Alles wat u kunt verzinnen wat invloed kan hebben op warmteoverdracht kan tijdens een thermografisch onderzoek  worden onderzocht.

De aan- of juist afwezigheid van isolatie kan bijvoorbeeld zeer gemakkelijk worden aangetoond door een thermografisch onderzoek. Slecht of onvoldoende isolatiemateriaal zorgt voor tochtverschijnselen en koudebruggen die weer kunnen zorgen voor condensatie en schimmels in de woning.  Op de infrarood foto’s is duidelijk te zien waar de woning de warmte precies verliest. Ook kan er doormiddel van infrarood een onderzoek gedaan worden naar de luchtigheid van de woning.

Wie voert het onderzoek uit ?


Voor het uitvoeren van een thermografisch onderzoek hebben al onze inspecteurs de nodige opleidingen gevolgd dit zodat ze camera op de juiste manier kunnen bedienen en de kennis hebben om conclusies te trekken uit de infrarood foto’s.

Na het onderzoek en het analyseren van de foto’s stellen onze inspecteurs een inspectie rapport op. In dit rapport staan gegevens aangegeven zoals de algemene gegevens van de klant en het uitvoerende bedrijf, de weersomstandigheden tijdens het onderzoek, het doel van de inspectie en uiteraard de bevindingen.

Waarom thermografie


Een thermografisch onderzoek kan in verschillende situaties zeer verhelderend zijn, niet alleen voor de klant maar ook zeker voor onze inspecteurs.

Omdat het verlies van warmte duidelijk zichtbaar is via de infrarood foto’s hoeft men geen ingewikkelde beslissingen te maken om te bekijken waar er energie bespaart kan worden. Iedere woning is uniek en dat ziet de infrarood camera. Door deze snelle, en niet al te duurzame methode kan er gericht actie ondernomen worden om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen.

Meer informatie


Bent u geïnteresseerd in een thermografisch onderzoek ? Neem contact op met één van onze adviseurs via 078-677 70 25 of stuur ons een mail, wij staan u graag te woord.

Comments are closed.