Tien isolatie weetjes

Het nieuwe regeerakkoord
27th October 2017
Beursdagen SCHOTGROEP
8th November 2017
Laat alles zien

Tien isolatie weetjes

Veel woningen in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd en dat is een gemiste kans. Het isoleren van de woning zorgt niet alleen voor een verhogend wooncomfort maar ook voor een lagere energierekening. En naast deze voordelen ligt de terugverdientijd van woning isolatie gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar!

1

Isoleren zorgt voor een besparing op de energiekosten met een terugverdientijd van gemiddeld 3 tot 5 jaar.  De investering die je hebt gedaan met het isoleren van de woning verdient zicht terug in de besparing op de energierekening.

2

Woningen met een energielabel A, B of C zorgen voor een snellere verkoop. Naast de snellere verkoop worden geïsoleerde woningen ook meer waard dan vergelijkbare woningen zonder isolatie. Dit lijkt alleen voordelig voor de verkopende partij maar ook de kopende partij heeft hier voordelen van. De kopende partij weet namelijk bij de aankoop van een A, B of C dat de woning energie zuinig is.

3

Omdat isoleren zorgt voor minder vocht en schimmels in de woning en het wooncomfort verhoogt draagt isolatie ook positief bij aan jouw gezondheid. Lees hierover meer in deze blog.

4

De juiste volgorde van isoleren is verschillend per woning. Toch wordt er geadviseerd te beginnen met bodemisolatie of vloerisolatie en daarna met spouwmuurisolatie. Door deze volgorde aan te houden zorg je ervoor dat het vocht vanuit de kruipruimte de woning niet meer intrekt en de spouwmuurisolatie zorgt voor minder kou door de muren heen. Omdat de warmte dan alleen nog kan ontsnappen via het dak maakt dakisolatie het plaatje compleet.

5

Voor het isoleren van je woning zijn er verschillende producten op de markt. Door te kiezen voor een duurzaam product met een hoge isolatiewaarde kiest u niet alleen milieubewust maar ook slim.

6

Een volledig geïsoleerde tussenwoning kan jaarlijks zorgen voor een besparing van  €800,00 op de energiekosten. De werkelijke besparingen hangt natuurlijk af van je eigen stookgedrag.

7

Weet je niet welke isolatiemaatregelen al aanwezig zijn in de woning ? Dan kan je dit terug vinden in het Energielabel van de woning.  Door in te loggen met je Digi-D code bij de Rijksoverheid kan je het Energielabel van jouw woning bekijken.

8

Ventileren is vooral bij geïsoleerde woningen essentieel. Omdat er in de woning veel vocht en vieze luchtjes ontstaan is het noodzakelijk deze af te voeren. Door de aangebrachte isolatie zijn vaak alle naden en kieren geheel afgesloten, en hierdoor kan de woning zichzelf niet voorzien van ‘schone’ lucht. Lees meer over ventileren in deze blog.

9

Isolatie zorgt ervoor dat de negatieve invloeden van buiten de woning minder snel binnendringen. In de winter zorgt dit voor een warmere woning en in de zomer juist voor een koelere woning. Dit is vooral merkbaar bij spouwmuur en dakisolatie.

10

Naast de voordelen van de aangename temperatuur, de besparing op de energierekening en het positief bijdragen aan jouw gezondheid zorgt isolatie ook voor een geluid reductie van binnen en buitenaf.

Comments are closed.