Vakantiegeld gekregen? Stop het in je woning!

Alles op een rijtje
13th July 2018
Ook SCHOTGROEP is milieubewust bezig!
20th September 2018
Laat alles zien

Vakantiegeld gekregen? Stop het in je woning!

De zomervakantie is alweer begonnen, en ga je dit jaar niet op vakantie of is je vakantie al betaald? Kies er dan voor om je vakantiegeld in je woning te stoppen! Het verduurzamen van de woning zorgt namelijk voor enorm veel voordelen en dat kost je geen geld, maar levert juist geld op. Natuurlijk is het veel leuker om je vakantiegeld uit te geven aan leuke dingen, daagjes weg of iets anders.

Spouwmuurisolatie is één van die perfecte bestedingen van jouw vakantiegeld. Nu zul je jezelf afvragen waarom mijn vakantiegeld besteden aan zoiets als spouwmuurisolatie? Isolatie kost geen geld, maar levert het juist op. Spouwmuurisolatie zorgt voor een besparing op het gasverbruik welk kan oplopen tot wel 30%. Spouwmuurisolatie verdient zich in 3 tot 4 jaar terug, en daarna stopt de besparing niet !Na die 3 tot 4 jaar geniet jij heerlijk van een lagere energierekening waardoor er meer geld overblijft voor veel leukere dingen.

De besparing is meer dan jouw vakantiegeld

Wanneer wij je nog niet helemaal hebben kunnen overtuigen om je vakantiegeld in de woning te stoppen… Ga dan eens na hoeveel je per jaar voor gas betaalt. Bij een gemiddelde woning kan de besparing zomaar oplopen tot een bedrag van €550,00 netto per jaar. Wanneer je dus één keer je vakantiegeld besteed aan je woning bespaar je ieder jaar dit bedrag, en dat kan je dus optellen bij je vakantiegeld van de komende jaren.

Stookgedrag en oppervlakte

Natuurlijk wilt iedereen weten hoeveel hij /zij precies gaat besparen als ze investeren in het verduurzamen van de woning. Natuurlijk is de besparing afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste factor is het stookgedrag van jou en je huisgenoten, want uiteindelijk is dat de reden waarom je iedere maand €120,00 tot €150,00 euro betaald aan de energieaanbieder.
Hoeveel vakantiegeld moet ik in mijn muur stoppen? Dit is afhankelijk van het oppervlak van de spouwmuur dat je gaat isoleren. Spouwmuurisolatie kost zo’n € 15 per m2. Dit zijn isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen.
Voorbeeld berekening spouwmuurisolatie
Een voorbeeldberekening van het rendement dat je kunt bereiken door jouw vakantiegeld in de muur te stoppen. In een hoekwoning wordt spouwmuurisolatie aangebracht. Dat kost nog niet eens het hele vakantiegeld, zo’n € 1.350. Ze besparen in het eerste jaar 720 m3 gas, oftewel € 475. Nog twee jaar en de spouwmuurisolatie is weer terugverdiend.
Is jouw huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Er is een eenvoudige manier om precies te weten te komen welk deel van jouw vakantiegeld nodig is om deze besparing te halen. Vraag offertes aan bij erkende isolatiebedrijven! Bij hoe-koop-ik.nl ontvang je met 1 aanvraag 3 offertes van uitstekende isolatiebedrijven. Zij rekenen jou in een offerte precies voor wat voor jouw huis spouwmuurisolatie kost, en wat het opbrengt.

Bekijk onze vlog, Spouwmuurisolatie

Tijdens het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn wij langs geweest bij een aantal van onze collega’s, wil je het filmpje bekijken? Klik dan op deze link.

Comments are closed.