Van een huis naar een duurzaam thuis!

Kou in huis
12th February 2018
Prijs of kwaliteit
15th February 2018
Laat alles zien

Van een huis naar een duurzaam thuis!

Jij, ik en waarschijnlijk een groot deel van Nederland denkt wel eens na over hoe we kunnen besparen op de energierekening. Besparing op grondstoffen is hierin dan ook heel belangrijk, zuinig omgaan met gas, licht en water kunnen namelijk al voor een behoorlijke besparing zorgen.

Als woningeigenaar kan je dan ook de handen uit de mouwen steken om te besparen want er zijn ontelbaar manieren om energie te besparen. Van kleine duurzame aanpassingen tot de wat grotere verbouwingen, het draagt allemaal bij aan een besparing op de energiekosten en een beter milieu.

Wat is duurzaam wonen?


Je betrekt een nieuwe woning dan is het belangrijk van dat huis je thuis te maken. Je koopt nieuwe meubelen, geeft de muren een leuk kleurtje en zorgt voor de nodige gezelligheid in huis. In vele gevallen wordt hierbij niet nagedacht over de duurzame variant.  En toch brengen deze duurzame varianten vaak veel voordelen met zich mee.

Een duurzaam thuis is een woning die aangepast is, hierdoor wordt de woning energiezuiniger. Je woont milieuvriendelijk en bespaart tegelijkertijd geld. Duurzaam wonen kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door het kiezen van betere isolatie, zonnepanelen en slimme verlichting.

Waarom duurzaam wonen?


In onze blog ‘isolatie draagt bij aan een duurzame woning’ en eigenlijk in al onze blogs wordt deze vraag stukje voor stukje beantwoord. Een duurzame woning draagt bij aan een beter milieu, een besparing op de energierekening en dat alles zonder het wooncomfort te verliezen.

Een duurzaam huis draagt bij aan minder CO2uitstoot wat dan weer heel goed is voor het milieu. De ‘ecologische voetafdruk’ wordt kleiner gemaakt. Even een korte uitleg, de ecologische voetafdruk is een maat voor de hoeveelheid ruimte die er per persoon nodig is om alles wat deze ene persoon verbruikt te produceren. Moeilijke uitleg voor iets heel eenvoudigs, In Nederland wordt er teveel ‘ruimte’ verbruikt. Als de hele aarde verbruikt zoals wij Nederlanders dat doen, dan komen we ruimte te kort op de aarde.

De investering


Duurzaam wonen hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Het kan zelfs gratis! Denk bijvoorbeeld eens goed na over je verbruik van gas, water en licht… In vele gevallen zijn daar al enorme besparingen te behalen. Hierbij kun je denken aan het slim omgaan met verlichting, verwarming en het écht uitschakelen van elektrische apparaten.

Wil je toch een kleine investering doen dan is het vervangen van de oude lampen in nieuwe LED- verlichting een hele slimme keuze. LED- verlichting verbruikt nu eenmaal minder energie dan de oude variant. En ondanks deze verlichting in aanschaf duurder zijn zal het in de loop der jaren zeker zorgen voor een besparing.

Voor de grotere duurzame verbouwingen is uiteraard wel budget nodig. Het enige wat je zeker weet is dat je het geïnvesteerde bedrag dubbel en dwars gaat terug verdienen in de komende jaren. En die garantie maakt het risico minder groot. Bij een grotere duurzame verbouwing kun je denken aan het aanbrengen van zonnepanelen, woning isolatie of het laten installeren van een warmtepomp.

Isolatie


SCHOTGROEP is uw partner als het gaat om woning isolatie. En omdat isolatie bijdraagt aan een duurzamere woning is het een zeer slimme investering. Wil je meer informatie neem contact op met één van onze isolatie specialisten.

Comments are closed.