Veel gestelde vragen over isolatie

Waar op te letten bij woning isolatie
13th March 2018
Aanbrengen bodemisolatie
21st March 2018
Laat alles zien

Veel gestelde vragen over isolatie

Omdat wij veel vragen binnen krijgen die te maken hebben met isolatie, hebben wij een top 5 meest gestelde vragen samengesteld.

Wij geven je naast de antwoorden die je hier kunt lezen natuurlijk graag antwoord op al uw isolatie vragen. Mocht jou vraag niet beantwoord zijn, neem dan contact op met ons via telefoonnummer 078-677 7025


1. Wat zijn de kosten van spouwmuur, vloer- of bodemisolatie?


Bij alle maatregelen moet er tijdens het kostenplaatje rekening worden gehouden met het soort product en de huidige situatie. Om toch antwoord te geven op deze vraag, kan je voor een tussenwoning rekening houden met;

Spouwmuurisolatie € 750,00
Vloerisolatie € 1.500 tot 2.000
Bodemisolatie € 1.000 tot 1.200

Vaak blijkt het zo te zijn dat er extra ventilatieroosters geplaatst moeten worden i.v.m. te weinig ventilatie in de kruipruimte. Deze kosten zijn in bovenstaande overzicht niet meegenomen.

2. Heb ik overlast van de werkzaamheden?


Het aanbrengen van spouwmuurisolatie geeft weinig overlast. De werknemers hebben in ieder geval geen toegang nodig tot de woning en spouwmuurisolatie is binnen één dag aangebracht.

Vloer- en bodemisolatie wordt uitgevoerd vanuit de kruipruimte, er is dan ook toegang nodig tot het kruipluik. Er zal weinig tot geen overlast plaats vinden gezien onze producten geen stank overlast veroorzaken.

3. Zijn er nog subsidie of andere voordelen van toepassing op na- isolatie?


Ja, voor het na isoleren van de spouwmuur, vloer- en bodem wordt het verlaagde BTW tarief van 6% in rekening gebracht.

Helaas is de subsidiepot van de overheid momenteel leeg, wel is het mogelijk om contact op te nemen met de gemeente waarin je woont of er binnen de gemeente nog subsidies en/ of andere voordelen gelden voor het na-isoleren van je woning.

4. Wanneer kan ik mijn spouwmuur, vloer of bodem isoleren?


Om te bepalen of je woning in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie moet er gekeken worden naar het bouwjaar van de woning. Is de woning gebouwd voor 1975? Dan kan spouwmuurisolatie interessant voor je zijn. Met zeer oude woningen moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat er wellicht helemaal geen spouwmuur aanwezig is, deze kan dan logischerwijs ook niet worden geïsoleerd.  In deze gevallen is gevel/ muurisolatie dan wellicht interessant.   

Voor vloer- en bodemisolatie is het noodzakelijk dat de woning over een kruipruimte beschikt. Beschikt de woning over een kruipruimte dan is het voor vloerisolatie noodzakelijk dat de kruipruimte minimaal 50 cm diep is.

Is de kruipruimte van de woning minder diep dan 50 cm dan behoort bodemisolatie nog wel tot de mogelijkheden. Voor bodemisolatie is er ongeveer een diepte benodigd van 30 cm.

5. Voor welke isolatiemateriaal kan ik het best kiezen?


Bij het maken van de productkeuze is het belangrijk jezelf de volgende vragen te stellen;

– Wat wil ik isoleren?
– Hoeveel wil ik eraan uitgeven?
– Wat verwacht ik van de isolatie?

Omdat er diverse materialen op de markt te verkrijgen zijn met ieder hun eigen werking en prijs is het altijd aan te raden advies in te winnen bij een isolatiespecialist.

Comments are closed.