Ventilatieroosters via spouwmuur

Spouwmuurvervuiling
10th May 2018
Vlog #2 Voorraad isolatieproducten
17th May 2018
Laat alles zien

Ventilatieroosters via spouwmuur

Het is al vaker aan bod gekomen, het ventileren van de woning, maar ook het ventileren van de kruipruimte is noodzakelijk. Met goede ventilatie worden veel vochtproblemen en stank problemen vanuit de kruipruimte voorkomen. Ventilatie is noodzakelijk, ook in de winter. Veel mensen zetten ventilatieroosters dicht of plakken ze af omdat het zorgt voor een ‘koude trek’. Door het afpakken of dichtzetten van de ventilatieroosters kunnen er helaas veel problemen ontstaan. Het is dan ook raadzaam de ventilatieroosters nooit dicht te zetten of geheel af te plakken.

Ventilatie in de kruipruimte kan gerealiseerd worden door het plaatsen van ventilatieroosters via de spouwmuur.

Ventilatie in de kruipruimte

Door het plaatsen van ventilatieroosters in de kruipruimte zorg je voor droge, verse lucht, en de aanvoer van deze lucht voorkomt problemen zoals schimmels en rottende vloerbalken.

Het aantal ventilatieroosters is geheel afhankelijk van de oppervlakte van de woning en de mogelijk aanwezige compartimenten in de kruipruimte. Een gemiddelde woning heeft toch wel minimaal 5 ventilatieroosters nodig als je het aan onze isolatie specialisten vraagt.

Bij de inspectie voor het isoleren van de kruipruimte wordt er dan ook altijd gekeken of er voldoende ventilatie aanwezig is. Wanneer nodig nemen wij het plaatsen van de ventilatieroosters mee in onze prijsopgave.

Hoe gaat het in zijn werk?

Net boven straatniveau boren onze collega’s gaten in de buitenzijde van de muren. De gaten worden schuin naar beneden geboord en in deze gaten worden ventilatiekokers gemonteerd. Aan de buitenzijde van de gevel wordt er op de koker een rooster geplaatst, dit zorgt ervoor dat er geen vuil of ongedierte door de koker de kruipruimte in kan. Voor goede ventilatie is het noodzakelijk deze roosters ten allen tijden vrij te houden.

Vochtoverlast

Veel woningen in Nederland krampen met een vochtprobleem in de kruipruimte, dit omdat veel woningen gebouwd zijn op een tamelijk ‘natte ondergrond’. Door ventilatie aan te brengen ben je het vocht, de schimmels en andere problemen al een stapje voor maar in sommige gevallen kan het zijn dat ventilatie alleen niet voldoende is.

Naast het ventileren van de kruipruimte is het mogelijk de kruipruimte te isoleren. Door het aanbrengen van kruipruimte isolatie gaat u problemen zoals vocht, schimmels en het rotten van de vloerbalken tegen. Wil je meer informatie over bodemisolatie? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier kan je diverse informatie vinden over dit onderwerp.

Comments are closed.