Verdwijnt bodemisolatie naar de buren?

Vleermuizen in spouwmuur, wat nu!
17th April 2018
Energieneutrale woning
2nd May 2018
Laat alles zien

Verdwijnt bodemisolatie naar de buren?

De titel van de blog zegt het al  ‘verdwijnt de bodemisolatie naar de buren?’ is een veel gestelde vraag aan onze isolatie adviseurs. Om dit probleem te voorkomen is het nodig tijdens de inspectie te kijken naar verschillende punten. In deze blog lees je er alles over!

Kruipruimte op niveau?!

Het is belangrijk vóór er gekozen wordt voor bodemisolatie te bekijken of de kruipruimte daar, in de huidige staat, geschikt voor is. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld een verzakking van de kruipruimte, het komt namelijk veel voor dat kruipruimten verzakt zijn. Omdat veelal van de woningen in Nederland gefundeerd is, waardoor deze niet zakt, maar de grond rondom de woning dit wel doet spreken we over verzakking. Omdat ook in de kruipruimte ‘gewoon grond’ aanwezig is zakt dit mee. Hierdoor zou het dus kunnen dat de kruipruimte zodanig laag wordt waardoor er doorgang is naar de naast gelegen kruipruimten van de buren.

Niet alleen doorgang naar andere kruipruimten kan een probleem zijn door verzakking maar ook problemen met het leidingwerk kan voorkomen door een verzakte kruipruimte.

Wanneer je dit wilt voorkomen is het zaak de kruipruimte eerst te laten ophogen met bijv. zand. Zand zorgt ervoor dat de mogelijke opening tussen de kruipruimten weer gesloten wordt en de isolatie dus ook niet meer zal verdwijnen uit de kruipruimte.

Tijd om te isoleren!

Het is dus zeer belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat de kruipruimte op niveau komt om problemen zoals bovenstaande te voorkomen. Is de kruipruimte opgehoogd? Dan is het tijd om de isolatie aan te brengen. SCHOTGROEP Isolatie werkt met het zeer goed isolerende product EPS parels van Neopixels. De EPS parels worden verblazen over de bodem van uw kruipruimte. Binnen één dag is deze klus afgerond en kunt u genieten van de voordelen van bodemisolatie!

Comments are closed.