Voordelen spouwmuurisolatie  

Vlog #4 Bodemisolatie
7th June 2018
Zelf isoleren, of laten isoleren?
15th June 2018
Laat alles zien

Voordelen spouwmuurisolatie  

Bij de meeste woningen in Nederland is er ruimte tussen de binnen- en buitenzijde van de gevel. Dit noemt men de spouwmuur, deze ruimte is bedoelt voor de vermindering van vochtdoorslag en heeft daarnaast ook een isolerende werking.

Om de isolerende werking van de spouw te verhogen is het mogelijk extra warmte- isolatie aan te brengen. En dat brengt een hoop voordelen met zich mee.


Voordelen

Het isoleren van de spouwmuur is een slimme keuze, het is namelijk een maatregel welke in combinatie met de andere maatregelen geen enorm hoge investering vraagt. Daar in tegen verdien je de investering ook zeer snel terug.

Om een voorbeeld te geven kan het isoleren van de spouwmuur zorgen voor een besparing van €400,00 euro, wanneer we praten over een 2- onder-1- kapwoning. Deze kosten bespaar je omdat de energierekening zal dalen.

Hoe groter het oppervlakte hoe hoger de besparing, dit omdat er rekening gehouden kan worden met een besparing van 10 m3 gas voor iedere geïsoleerde vierkante meter.

Top 5 aan voordelen van spouwmuurisolatie.

  1. Besparing op de vaste lasten. Wanneer je keuze gevallen is voor het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie ga je direct besparen op de energiekosten. De isolatie zorgt ervoor dat de woning de gecreëerde warmte of juist kou beter vasthoudt.
  2. Bijdrage aan een beter milieu. Doordat de woning de gecreëerde warmte beter binnenshuis houdt is de uitstoot naar buiten minder. Hierdoor stoot de woning minder uit, en dat is goed voor het milieu.
  3. Investering is relatief laag, vergeleken met de opbrengst. Spouwmuurisolatie kost voor een gemiddeld rijtjeshuis nog geen 1000 euro, de investering is hierdoor niet zeer groot te noemen. Terwijl je dit bedrag binnen no- time hebt terugverdient.
  4. Binnen één dag aangebracht. Het uitvoeren van de werkzaamheden nemen gemiddeld nog geen gehele werkdag in beslag. Tevens hebben onze collega’s geen toegang nodig tot de woning, de werkzaamheden worden volledig vanaf de buitenzijde van de woning uitgevoerd.
  5. Spouwmuurisolatie verhoogt de waarde van de woning. Door het aanbrengen van na- isolatie zorg je voor een groener energielabel voor de woning. Dit geeft, in de toekomst, mogelijke kopers de informatie dat de woning energie zuiniger is. Dit heeft natuurlijk een hoop voordelen, hierdoor zien we vaak dat geïsoleerde woningen sneller verkocht worden.

 

Geschikt, of ongeschikt!

Wanneer je spouwmuurisolatie wilt laten aanbrengen is het belangrijk over verschillende punten na te denken. Hierbij is het bouwjaar van de woning zeer belangrijk. Het is namelijk zo dat rond 1975 woningen tijdens de bouw werden geïsoleerd, dus de meeste woningen die in aanmerking komen voor spouwmuurisolatie zijn die van vóór 1975.

Daarnaast zijn nog een aantal zaken belangrijk;

  1. Is de spouwmuur schoon?
  2. Is het voegwerk en de gevel in goede staat?
  3. Zijn de dakgoten in orde?
  4. Is de kruipruimte voldoende geventileerd?

Bekijk onze vlog, Spouwmuurisolatie

Tijdens het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn wij langs geweest bij een aantal van onze collega’s, wil je het filmpje bekijken? Klik dan op deze link.

Comments are closed.