Waar op te letten bij woning isolatie

Slimme meter
7th March 2018
Veel gestelde vragen over isolatie
15th March 2018
Laat alles zien

Waar op te letten bij woning isolatie

De mogelijkheden rondom woning isolatie zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. De maatregelen, soorten producten en de werking van de producten, het wordt continue verbeterd door de leveranciers.

Het is voor woning eigenaren dan ook lastiger een keuze te maken welk product nu wel of juist niet bij de woning past. Misschien zelfs een geval van… Door de bomen het bos niet meer zien. Logisch, want iedere aanbieder zegt het beste product te hebben.

Om meer duidelijk te krijgen waar nu écht op gelet moet worden bij de product keuze van woningisolatie hebben wij onderstaande informatie voor jullie op een rijtje gezet.


Goedkoop duurkoop?!


Ondanks dat we vaak direct kijken naar de prijs van een artikel of product,  mag prijs zeker geen doorslaggevende factor zijn bij woning isolatie. Vaak kom je er met goedkopere aanbieders achter dat de werking, levensduur of installatie van het product niet geheel is wat je ervan verwacht.

Bij het aanbrengen van isolatie is het belangrijk voldoende tijd te nemen voor het installeren van het product, ook ervaring hierin is niet geheel onbelangrijk. Isolatie welk niet egaal/ goed zijn aangebracht veroorzaken koudebruggen.

Als ik je een tip mag geven, kies dan altijd voor een gecertificeerd bedrijf met gecertificeerde producten. Zo kan je zeker zijn van je zaak en kan het zomaar zijn dat je een aantal jaar garantie hebt op de uitgevoerde werkzaamheden.

Koudebruggen


Een koudebrug iets wat de isolatiewaarde en alle voordelen van woning isolatie niet ten goede komt. Koudebruggen ontstaan door het niet ‘volledig’ isoleren van bijvoorbeeld de muur of vloer. Stukken muur, leiding – of rioleringsbuizen zijn niet ‘ mee geïsoleerd’ tijdens de werkzaamheden.

Denk je last te hebben van koudebruggen, of heb je je twijfels of het huidige isolatiemateriaal nog wel voldoet aan je wensen? Neem dan contact op met SCHOTGROEP Isolatie voor de uitvoering van een thermografisch onderzoek.

Thermografisch onderzoek

In onze blog hebben we er al vaker aandacht aan gegeven, een thermografisch onderzoek. Nog even kort…

Een thermografisch onderzoek wordt uitgevoerd met een infrarood camera. Hierdoor zijn koudebruggen, verzakkingen van het isolatiemateriaal en andere koude plekken in de constructie van de woning zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat je precies weet hoe het ervoor staat en waar nodig probleemgericht een keuze kunt maken.

Isolatiewaarde is belangrijk


Het is raadzaam de werkzaamheden te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf, met gecertificeerde producten. Hiernaast is het ook zeker belangrijk te kiezen voor een product met een hoge isolatiewaarde. Een hoge isolatiewaarde vertelt je namelijk hoe goed het product isoleert.

Hoe hoger de isolatie waarde hoe beter het product isoleert, dat klinkt logisch toch?!  Een isolatiewaarde is gegeven aan het product vanuit de leverancier, isolatiewaarde kunnen veranderen door meer/ minder product aan te brengen.

Voor de diverse maatregelen zijn er zelfs verschillende normen. Meer over de isolatiewaarde, ook wel RC-waarde genoemd, kan je vinden op deze pagina.

Comments are closed.