Wat is de beste isolatie voor jouw woning?

SCHOTGROEP isoleert Nieuw- Lekkerland
21st February 2018
Problemen met schimmel
28th February 2018
Laat alles zien

Wat is de beste isolatie voor jouw woning?

Wanneer je de keuze gemaakt hebt om je woning te gaan isoleren, is het belangrijk te weten welke isolatie het beste bij jouw woning past. Door de juiste isolatie zorg je namelijk voor de hoogste besparing op de energiekosten.

Daarnaast zorgt de juiste isolatie ook voor een comfortabele, schimmel- en vochtvrije woning.

Spouwmuurisolatie


Woningen in Nederland zijn in de meeste gevallen gebouwd met een ongeïsoleerde spouwmuur. Het is dan ook een zeer slimme keuze om bij deze woningen te kiezen voor spouwmuurisolatie.

De isolatie zorgt ervoor dat de kou en, of warmte van buiten minder snel de woning in trekt. Wanneer je vaak last hebt van kou bij/ langs de muren en wil je hier vanaf? Dan is spouwmuurisolatie een zeer goede optie.

Wil je meer informatie over spouwmuurisolatie bekijk dan deze pagina op onze webiste.

Vloerisolatie


Vloerisolatie kan bij 9/10 woningen worden toegepast, wel eens waar misschien met een verschil in montage, maar behoort vaak tot de keuze. De vloerisolatie die wij installeren wordt gemonteerd via de kruipruimte, dit omdat je er dan binnen in de woning niet veel overlast van zal hebben.

Heb je vaak last van koude voeten in huis omdat je vloer behoorlijk koud aanvoelt? Dan is het verstandig te kiezen voor vloerisolatie. De vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet meer via de vloer uit de woning verdwijnt. De kou vanuit de kruipruimte wordt tegengehouden, dit voorkomt vocht en schimmelplekken in de woning.

Wil je een vloer die gemiddeld zo’n 4 graden warmer is dan normaal? Kies dan zeker voor vloerisolatie!

Wil je meer informatie over vloerisolatie ga dan snel naar deze pagina.

Bodemisolatie


Is het door één of andere manier toch niet mogelijk om vloerisolatie te installeren, dan is bodemisolatie een goed alternatief. Vloerisolatie is voor sommige woningeigenaren geen optie gezien de kosten of onbereikbaarheid van de kruipruimte.  Bodemisolatie is net als vloerisolatie een isolatiemaatregel die via de kruipruimte kan worden aangebracht. De isolatie wordt namelijk verblazen op de bodem van de kruipruimte. Hierdoor ga je het vocht vanuit het grondwater tegen, en zorg je voor een droge, gezonde kruipruimte.

Comfort verhoging is bij bodemisolatie iets minder dan bij vloerisolatie omdat er altijd nog een tamelijk koude lucht tussen de isolatie en leefvloer bevindt, maar voor woningen met water, vocht of schimmel problemen is bodemisolatie een perfecte oplossing. 

Wil je alles weten over bodemisolatie neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Het totaal pakket


Bij oudere woningen is het mogelijk dat er geen enkele vorm van isolatie aanwezig is. Om te controleren of er isolatie aanwezig is en of deze nog voldoet aan je wensen is het mogelijk een inspectie te laten uitvoeren. Na een inspectie weet je precies wat er niet of juist wel aanwezig is.

Wil je een probleem verhelpen dan is het handig, per isolatiemaatregel, te kijken naar de volgende aspecten;

  • Welke problemen ondervindt ik door de slechte isolatie?
  • Hoeveel kost de investering?
  • Wat is de terugverdientijd en hoeveel ga ik daadwerkelijk besparen?

Kies vervolgens de isolatiemaatregel die het beste je problemen oplost en welke financieel haalbaar is. Twijfel je, of wil je extra informatie? Onze isolatiespecialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Via het contactformulier kom je snel en gemakkelijk in contact met één van onze isolatiespecialisten.

Comments are closed.