Woonwijkvereniging de Volharding kiest voor duurzame kruipruimtes!

Zoldervloer isolatie
30th January 2018
Isolatie draagt bij aan een duurzame woning.
8th February 2018
Laat alles zien

Woonwijkvereniging de Volharding kiest voor duurzame kruipruimtes!

De woonwijkvereniging de Volharding heeft gekozen voor duurzame kruipruimtes. Alle 49 woningen van de wijkvereniging en zelfs enkele particulieren woningeigenaren kiezen voor het ophogen en isoleren van de kruipruimte. Gezien de huidige situatie is er gekozen voor een combinatie van twee van onze producten, kalkkorrels (tegen de verzakking) en HR++ EPS parels (voor de isolatie).

Ophogen woningen en bergingen
Dit project vindt plaats in Capelle aan den IJssel. De kruipruimtes en bergingen van deze woningen zijn verzakt. Bij verzakte woningen en/of bergingen is het essentieel dat deze worden opgehoogd, ophoging voorkomt problemen zoals;

  • Spoeling en verzakking van het straatwerk rondom de woning
  • Problemen met de riolering (afbreken)

Tijdens de werkzaamheden is er gebleken dat er onder de bergingen helaas al problemen zijn ontstaan door de verzakking. De riolering blijkt verschoven of deels afgebroken te zijn. Om deze reden hebben wij de werkzaamheden, met betrekking tot het ophogen van de beringen, enkele weken moeten uitstellen.

Isolatie woningen
Zodra de werkzaamheden rondom het ophogen van de woningen zijn voltooid worden de kruipruimtes van de woningen verduurzaamd met kruipruimte isolatie.

Voor dit project is er gekozen om te isoleren met de HR++ EPS parel, van onze vaste leverancier Neopixels. De HR++ EPS parel is een parelsysteem met de hoogste isolatiewaarde, die hoge isolatiewaarde komt door de samenstelling en vorm van de parel. De EPS++ Parel is kenmerkend door zijn grijze kleur, die ontstaat door de toevoeging van grafiet. Grafiet zorgt namelijk voor weerkaatsing zodat de warmte terug het huis in gereflecteerd wordt.

Direct na de werkzaamheden is gebleken dat de isolatie in de kruipruimte zijn werking doet. Het aanwezige vocht en condens in de kruipruimte is verdwenen, en hierdoor zijn we het probleem van schimmels- en vochtplekken in de woning voor. De opdrachtgever en bewoners zijn zeer tevreden met het, tot nu toe, behaalde resultaat.

SCHOTGROEP zorgt ook voor kruipruimte ventilatie
Bij het ophogen en isoleren van de kruipruimtes mag het zorgen voor voldoende ventilatie niet ontbreken.  Kruipruimtes zijn vaak vochtig en nat, dit veroorzaken problemen zoals muggen, vocht en schimmels. Om ervoor te zorgen dat de kruipruimte droog wordt is voldoende ventilatie in deze ruimte essentieel.  Voor het aanbrengen van nieuwe, en waarnodig extra ventilatieroosters werkt SCHOTGROEP graag samen met Huijzer- Dekker betonboringen. Ook tijdens dit project verzorgt deze partij niet voor nieuwe ventilatieroosters in enkele woningen.

Vloerisolatie bij de particulieren woningeigenaren
Tijdens dit project hebben wij de particulieren woningeigenaren de mogelijkheid geboden de woning in plaats van bodemisolatie te isoleren met vloerisolatie. Op deze manier zorg je niet alleen voor een beter klimaat in de kruipruimte, maar ook voor een besparing op de energierekening en een hoger wooncomfort in de woning.

Voor dit project hebben wij twee mogelijkheden aangeboden namelijk;

Neopixels Vloerisolatie systeem
Het Neopixels vloerisolatie systeem bestaat uit een matrasfolie welke gevuld wordt met de HR++ EPS parel. Naast de vulling met de EPS parel bevat het systeem een reflectiefolie die zorgt voor extra warmte weerkaatsing. Dit systeem wordt geheel bevestigd aan de onderkant van een houten of betonnen grondvloer, en zorgt er op deze manier voor dat de leefvloer in de woning warmer zal aanvoelen.

PIF isolatiefolie
PIF isolatiefolie is een multi inzetbaar product, en ook voor vloerisolatie een goede keuze. De meerlaagse isolatiefolie bestaat uit aluminiumfolie en luchtkussens. De aluminiumfolie zorgt voor die extra warmte weerkaatsing en de luchtkussens zorgen voor stilstaande lucht. Ook dit systeem wordt geheel bevestigd aan de onderkant van een houten of betonnen grondvloer, en zorgt daardoor voor een warmere leefvloer.

SCHOTGROEP uw partner in isolatie werkzaamheden
Omdat SCHOTGROEP niet alleen op projectbasis woningen, bedrijfspanden of gebouwen isoleert maar ook particulieren woningeigenaren graag de juiste isolatie aanbiedt ben je bij ons voor iedere isolatieklus aan het juiste adres.

Neem contact op met één van onze isolatiespecialisten voor en vrijblijvende inspectie, en wie weet geniet ook jij binnenkort van alle voordelen die woningisolatie met zich meebrengt!

Comments are closed.