Zelf isoleren, of laten isoleren?

Voordelen spouwmuurisolatie  
12th June 2018
Energielabel huurwoningen
20th June 2018
Laat alles zien

Zelf isoleren, of laten isoleren?

Wanneer je aan de slag wilt gaan met het isoleren van de woning is het verstandig om na te gaan welke isolatieklussen je zelf kunt uitvoeren en welke je beter kunt uitbesteden aan een gespecialiseerd isolatiebedrijf.


Zelf isoleren

Sommige isolatieklussen zijn gemakkelijk zelf uit te voeren, dit zijn vaak de wat kleinere klusjes. Het is belangrijk rekening te houden met de kosten die gemaakt worden wanneer je de werkzaamheden zelf wilt uitvoeren. In sommige gevallen is het namelijk gewoon goedkoper om de werkzaamheden te laten uitvoeren door een isolatiebedrijf.

Welke isolatie kunt u zelf aanbrengen;

  • Isoleren leidingwerk of afdichten kieren (buisisolatie, tochtstrips)
  • Radiatorfolie aanbrengen
  • Zoldervloer isolatie

Waarom is zelf isoleren niet goedkoper? Dat is een vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Een isolatiebedrijf kan de isolatiematerialen naar alle waarschijnlijkheid goedkoper inkopen dan wanneer je het haalt bij een bouwmarkt.

Naast het inkoopvoordeel kan het ook zijn dat je het verkeerde materiaal gebruikt waardoor de isolatie niet de gewenste resultaten met zich meebrengt,  en dus uiteindelijk alsnog moet worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf, wat zorgt voor dubbele kosten.

 

Laat de grotere klussen over aan een gespecialiseerd bedrijf

Ook al staat het isoleren al langer op het lijstje en heb je de mogelijkheid aan de benodigde spullen te komen, adviseren wij ten aller tijden de isolatie maatregelen zoals dak, vloer, bodem- en spouwmuurisolatie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf.

De belangrijkste reden, waarom wij dit adviseren, is het gebrek aan ervaring. Gespecialiseerde isolatiebedrijven hebben de benodigde kennis, dit is belangrijk voor het maken van de juiste keuze en de juiste manier van uitvoering. Het is bij het isoleren van de woning namelijk heel belangrijk te weten welke gevolgen er kunnen optreden tijdens of na de werkzaamheden, hoeveel materiaal er benodigd is en welk isolatieproduct het beste past bij de wensen en woning.

Vaak wordt het zelf aanbrengen van isolatie onderschat en zorgt dit ervoor dat er veel meer tijd en materiaal benodigd is dan in eerste instantie gedacht. Zo valt de klus veel duurder uit. Wanneer je een gespecialiseerd bedrijf inschakelt heb je vaak een langere tijd garantie op de producten of werkzaamheden die zijn uitgevoerd.

 

Al met al

Wanneer je zoekt naar informatie over het isoleren van je woning kom je via het internet terecht in een ware jungle. En zo is het ook wanneer je gaat kijken naar het ‘doe- het- zelf isoleren’ en dat maakt het lastig een verstandige keuze te maken. Ben je geïnteresseerd in isolatie en wil je dat deze werkzaamheden snel, vakkundig en zonder al te veel onvoorziene kosten laten uitvoeren? Kies dan voor een gespecialiseerd bedrijf, het geeft je gewoon net dat stukje meer zekerheid.

Comments are closed.